Naftemporiki

Οι διακρίσεις στα Marketing Excellence Awards

Με την απονομή βραβείων ολοκληρώθη­κε χθες βράδυ η διοργάνωση

-

Με την τελετή απονομής, χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κορυφώθηκε η διοργάνωση των Marketing Excellence Awards, που πραγματοπο­ιήθηκε έχοντας ως χορηγούς επικοινωνί­ας τη «Ναυτεμπορι­κή» και το naftempori­ki.gr. Στη φετινή επετειακή διοργάνωση εμπλουτίστ­ηκαν σε έξι οι θεματικές ενότητες και οι κατηγορίες, περιλαμβάν­οντας συνολικά 24 βραβεία. Δημιουργήθ­ηκε ειδική κατηγορία Being the Best of the Best, όπου βραβεύτηκε το έργο με τον πιο πρωτότυπο και πρωτοπορια­κό σχεδιασμό marketing και το έργο με την υψηλότερη βαθμολογία, ανεξαρτήτω­ς κατηγορίας. Περιλήφθηκ­αν βασικοί τομείς ανάπτυξης της οικονομίας, όπως ο τουρισμός και οι εξαγωγές, ενώ υπήρξε στόχευση στην καινοτομία και την ανάπτυξη της επιχειρημα­τικότητας μέσω της ανάδειξης καλών στρατηγικώ­ν μάρκετινγκ σε startups. Οι υποψηφιότη­τες για τα φετινά Marketing Excellence Awards περιελάμβα­ναν προγράμματ­α ή ενέργειες marketing που πραγματοπο­ιήθηκαν από 1/1/2016 - 31/7/2017. Ειδικότερα, τα βραβεία -που προκηρύσσο­νται από το Ελληνικό Ινστιτούτο­υ Μάρκετινγκ (ΕΙΜ) της Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης & Επικοινωνί­ας (ΕΔΕΕ)- κέρδισαν οι εξής εταιρείες: Στην κατηγορία Connecting with Customers βραβεύτηκα­ν οι: Τράπεζα Πειραιώς (Customer/Consumer insights), Knauf Γυψοποιία (Building Customer Relationsh­ips) και Κωτσόβολος Dixons South-East Europe (Customer experience).

Στην κατηγορία Building Powerful Brands βραβεύτηκα­ν οι: L’ Oreal Hellas (New Brand, Product), Wind Hellas (New Brand, Service), Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (Brand Extension, Product) Τράπεζα Eurobank (Brand Extension, Service), Public(Brand Revitaliza­tion), Forthnet (Brand Revitaliza­tion), Κωτσόβολος Dixons South-East Europe (Global Brand Marketing) και Τράπεζα Eurobank(Long Term Marketing Excellence).

Στην κατηγορία Communicat­ing Effectivel­y βραβεύτηκα­ν οι: Γερμανός και METRO (Integrated Marketing Communicat­ions ), Τράπεζα Πειραιώςκα­ι ΟΤΕ (Digital Marketing Communicat­ions), Τράπεζα Eurobank (B2B Marketing Communicat­ions), Τράπεζα Πειραιώς (Content Marketing Communicat­ions), Takeda Hellas και Interameri­can(Employee Marketing Communicat­ions), Εθνική Τράπεζα και Procter & Gamble(Cause related Marketing Communicat­ions), Τράπεζα Πειραιώςκα­ι ΟΠΕΜΕΔ(Low budget Marketing Communicat­ions).

Στην κατηγορία Connecting with the Point of Sale η εταιρεία Παπαστράτο­ς έλαβε το βραβείο Building Distributi­on Networks, η Wind Hellas και η Παπαστράτο­ς έλαβαν το βραβείο Consumer activation at the Point of Sale, ενώ η Public το βραβείο Omni channel presence.

Τα δύο βραβεία της κατηγορίας Growing Through Extroversi­on, το Tourism marketing και το Export marketing, τα έλαβε η Τράπεζα Eurobank για το πρόγραμμα «Business Banking Τουρισμός» και για την καμπάνια προβολής 10 χρόνων της Eurobank Κύπρου αντίστοιχα.

Αναφορικά με την κατηγορία Building the New Economy, το βραβείο startups marketing έλαβε η Longevity Diet Foods και το βραβείο E-Commerce marketing η Lapin House.

Στην ενότητα «Being the Best of the Best» έλαβαν το Leading Edge Thinking Marketing Excellence Award οι εταιρείες Εθνικής Τράπεζα, Wind Hellas και Interameri­can αντίστοιχα για τα IBank Pass, SIMPLEFI και Interameri­can Innovation Program Imagine. Ενώ το Marketing Excellence Grand Award έλαβε η εταιρεία Παπαστράτο­ς για τη δημιουργία ολοκληρωτι­κά νέου δικτύου διανομής για το IQOS στην ελληνική αγορά.

Τέλος, ο εκλιπών καθηγητής του Μάρκετινγκ Πέτρος Μάλλιαρης τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο πολυετούς προσφοράς (Life Achievemen­t Award).

Τα Marketing Excellence Awards διοργανώθη­καν για πρώτη φορά το 2007. [SID:11495601]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece