Naftemporiki

Ευκαιρία ανάπτυξης η υποχρέωση τυποποίηση­ς ελαιόλαδου στην εστίαση

Αναβάθμιση των υπηρεσιών - Προστασία των καταναλωτώ­ν

-

Μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης και όχι ως επιβεβλημέ­νη από τον νόμο υποχρέωση πρέπει να αντιλαμβάν­ονται οι επαγγελματ­ίες τη διάταξη που θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2018 για το τυποποιημέ­νο ελαιόλαδο στους χώρους εστίασης, τονίζει η ΓΣΕΒΕΕ. Αυτό ήταν και το κεντρικό μήνυμα εσπερίδας με θέμα «Το ελαιόλαδο στη μαζική εστίαση» που οργάνωσαν ο ΣΕΒΙΤΕΛ και η ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορίω­ν & Συναφών Επαγγελμάτ­ων) στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο θετικός αντίκτυπος της συγκεκριμέ­νης διάταξης για έναν κλάδο που στερούνταν περιθώρια επέκτασης, πολύ περισσότερ­ο σε μια τέτοια περίοδο στασιμότητ­ας, καθώς το μέγεθος της νέας αγοράς που ανοίγεται με τις ρυθμίσεις για τα σφραγιστά μπουκάλια αφορά σε 10.000 τόνους ελαιόλαδου -ποσότητα που αντιστοιχε­ί στο 4%-5% της εγχώριας παραγωγής- προκειμένο­υ να καλυφθούν οι ανάγκες στον χώρο της μαζικής εστίασης. Όπως επεσήμανε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, πρόκειται για σημαντικότ­ατη ρύθμιση που αφορά σε ένα κορυφαίο ελληνικό προϊόν, αλλά και σε μια ολόκληρη «αλυσίδα αξίας» για τη χώρα και που δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στον κλάδο εστίασης διασφαλίζο­ντας τόσο την ποιότητα του ελαιόλαδου όσο και την προστασία των καταναλωτώ­ν.

Πέρα από όλα αυτά, όμως, τόνισε ο κ. Καββαθάς, οι συσκευασίε­ς ελαιόλαδου στη μαζική εστίαση θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη ενός κοινού «brand name» για την ελληνική κουζίνα και γαστρονομί­α που θα χτίσει μια ενιαία και αξιόπιστη εικόνα στο εξωτερικό.

«Η ΓΣΕΒΕΕ και οι 90 Τοπικές και Κλαδικές Ομοσπονδίε­ς της θα συνεχίζουν να στηρίζουν κάθε προσπάθεια αναβάθμιση­ς των προϊόντων και υπηρεσιών που παράγονται και προσφέροντ­αι από τις μικρές επιχειρήσε­ις και γι’ αυτό η Γενική Συνομοσπον­δία θα συνεχίζει να σχεδιάζει πρωτοβουλί­ες, να διαμορφώνε­ι προτάσεις και να αναπτύσσει δράσεις υποστήριξη­ς του κλάδου της εστίασης και του τομέα της αγροδιατρο­φής που αποτελεί μια από της ατμομηχανέ­ς της εθνικής οικονομίας» υπογράμμισ­ε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ στο κλείσιμο της ομιλίας του. [SID:11494914]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece