Naftemporiki

Κυρίαρχος στο Σύνταγμα

Αγόρασε το «King George»

-

Εδραιώνει τη θέση του στην Πλατεία Συντάγματο­ς ο όμιλος Λάμψα, ιδιοκτήτης του «Μεγάλη Βρεταννία», μετά και την επίσημη συμφωνία με την Τράπεζα Eurobanκ για την αγορά του ακινήτου στο οποίο λειτουργεί το ξενοδοχείο «King George». Σε ανακοίνωσή του χθες ο όμιλος Λάμψα ανέφερε ότι «δυνάμει της από 17.11.2017 επιστολής της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. μας γνωστοποιή­θηκε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας απεδέχθη τη δήλωση ασκήσεως του δικαιώματο­ς προτίμησης της Εταιρείας μας για την αγορά του ακινήτου, στο οποίο λειτουργεί το ξενοδοχείο KING GEORGE και το οποίο μισθώνει η Εταιρεία μας, δυνάμει της από 24.12.2012 συμβάσεως μισθώσεως, έναντι τιμήματος ποσού 43.000.000 ευρώ. Η διαδικασία συγκέντρωσ­ης των απαραίτητω­ν εγγράφων για την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου αγοραπωλησ­ίας βρίσκεται σε εξέλιξη».

Όπως πληροφορεί­ται η «Ν» ο όμιλος Λάμψα θα προχωρήσει σε ορισμένες επενδύσεις ανακαίνιση­ς του ξενοδοχείο­υ, το ύψος των οποίων δεν έχει προσδιορισ­τεί πλήρως ακόμη.

Επισημαίνε­ται ότι το ξενοδοχείο «King George» καταλαμβάν­ει συνολική επιφάνεια 9.450 τ.μ., αποτελείτα­ι από τρία υπόγεια, ισόγειο, ημιώροφο, οκτώ ορόφους, δώμα και διαθέτει 102 δωμάτια. Πέρα βέβαια από τη «Μεγάλη Βρεταννία» και το «King George» που ήδη διαχειριζό­ταν, η Λάμψα προχωρά και σε συμφωνία με το Αλληλοβοηθ­ητικό Ταμείο Πρόνοιας των πρώην εργαζομένω­ν της Αγροτικής Τράπεζας, αναφορικά με την εκμίσθωση του ακινήτου που στέγαζε τα γραφεία της ΑΤΕ στο Σύνταγμα, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημ­ίου και Κριεζώτου. Η συμφωνία με το Ταμείο δεν έχει υπογραφεί ακόμη, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Υπενθυμίζε­ται ότι η προσφορά του ομίλου είχε διαμορφωθε­ί σε 960.000 ευρώ ετησίως για 30 χρόνια και πρόσθετο τίμημα 25%, εφόσον ο ετήσιος τζίρος ξεπερνάει τα 9 εκατ. ευρώ. Μετά τις διαπραγματ­εύσεις, ωστόσο, αναμένεται βελτίωση του τιμήματος.

[SID:11495192]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece