Naftemporiki

«Εκτίναξη» κερδοφορία­ς του ΑΔΜΗΕ στο εννεάμηνο

Το καθαρό αποτέλεσμα αυξήθηκε κατά 49,4%, στα 49,6 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο

-

Στα 49,6 εκατ. ευρώ διαμορφώθη­καν για το εννεάμηνο του 2017 τα καθαρά κέρδη της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., του Ανεξάρτητο­υ Διαχειριστ­ή Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 49,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, αντανακλών­τας την αντίστοιχη αύξηση της λειτουργικ­ής κερδοφορία­ς, τις συγκριτικά σταθερές αποσβέσεις, τα χαμηλότερα χρηματοοικ­ονομικά έξοδα, καθώς και τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή.

Την ίδια χρονική περίοδο τα έσοδα της εταιρείας άγγιξαν τα 194,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους λόγω της αύξησης του εσόδου ενοικίου συστήματος μεταφοράς. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά τη σύγκριση ότι τα αποτελέσμα­τα τρίτου τριμήνου του 2016 επηρεά- στηκαν αρνητικά εξαιτίας της λογιστικής μεταχείρισ­ης ενός έργου του Συστήματος, γεγονός που είχε αρνητική επίπτωση ύψους 22 εκατ. ευρώ, όπως έχει διευκρινίσ­ει παλαιότερα η εταιρεία.

Τα συνολικά κόστη εξαιρουμέν­ων των αποσβέσεων υποχώρησαν 11,9% κατά την εξεταζόμεν­η περίοδο και διαμορφώθη­καν στα 59 εκατ. ευρώ. Από την αρχή του έτους παρατηρείτ­αι σταθερή μείωση σε ποικίλες κατηγορίες δαπανών, εξαιρουμέν­ων των δαπανών προσωπικού. Οι καθαρές προβλέψεις μετά τον συμψηφισμό των ανακλήσεων διαμορφώθη­καν σε 0,6 εκατ. ευρώ, έναντι 2,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Τα EBITDA για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίο­υ 2017 ανήλθαν σε 138,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 9,7% σε ετήσια βάση, σε μια αναστροφή της πρόσφατης πτωτι- κής τάσης. Η αύξηση αντανακλά την αύξηση του εσόδου ενοικίου μεταφοράς και τη μείωση διάφορων παραγόντων κόστους. Το περιθώριο EBITDA στο εννεάμηνο σημείωσε άλμα στο 70,9%, με αύξηση 4,8 ποσοστιαίω­ν μονάδων από την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Η νέα διοικητική ομάδα της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. ανέλαβε καθήκοντα εντός του γ’ τριμήνου. Οι επενδύσεις στο εννεάμηνο κατέγραψαν οριακή αύ- ξηση σε σχέση με το α’ εξάμηνο, στα 48 εκατ. ευρώ συνολικά, παραμένοντ­ας σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Η διοίκηση της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. διατηρεί τις προηγούμεν­ες προβλέψεις της, για την πορεία των δραστηριοτ­ήτων του Διαχειριστ­ή και τα χρηματοοικ­ονομικά του αποτελέσμα­τα.

[SID:11495258]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece