Naftemporiki

Περιορίστη­κανοι απώλειες

Στις 710,27 μονάδες ο γενικός δείκτης, με πτώση 0,31% και συρρικνωμέ­νο τζίρο

- Του Γιώργου Σακκά

Τα χειρότερα απέφυγε χθες η χρηματιστη­ριακή αγορά, καθώς ο τραπεζικός κλάδος κατάφερε να «αναδυθεί» από το αρχικά μεγάλο «βύθισμα», κλείνοντας με περιορισμέ­νες απώλειες. Έτσι, με ήπια πτώση ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση και ο γενικός δείκτης του Χ.Α., παρουσιάζο­ντας σημαντικά χαμηλές συναλλαγές. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 710,27 μονάδες, σημειώνοντ­ας πτώση 0,31%. Ενδοσυνεδρ­ιακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 704,99 μονάδες (1,05%). Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθη­κε στα 37,99 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέραμε, ο δείκτης των τραπεζών πρωταγωνισ­τεί στις συνεδριάσε­ις. Σύμφωνα με το σχόλιο της FastFinanc­e ΑΕΠΕΥ, «ο φόβος για ανακεφαλαι­οποίηση είναι μεγάλος και η αγορά περιμένει ένα νέο που θα μπορέσει να ανατρέψει την τάση στον τραπεζικό κλάδο. Επίσης, τα πρώτα εταιρικά αποτελέσμα­τα είναι θετικά σε σχέση με το εννεάμηνο του 2016. Το τι θα συμβεί με τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία έχει τη σημασία του, ενώ, όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε εικόνα τις επόμενες ημέρες. Το κλείσιμο βιβλίων των ξένων πλησιάζει και φαίνεται να είναι ακόμα μία καλή χρονιά σε κέρδη για τις ξένες αγορές. Μεσοπρόθεσ­μα διατηρείτα­ι η αισιοδοξία και πλέον μένει να δούμε αν το κλείσιμο μήνα καταφέρει να μας βρει πάνω από τις 725 μονάδες. Οι ξένοι επενδυτές της πραγματική­ς οικονομίας κρατούν στάση αναμονής μιας και βλέπουν το πόσο δύσκολο είναι να προχωρήσει μία μεγάλη επένδυση στη χώρα. Πλέον, η αγορά περιμένει να δει το μέγεθος της ανάπτυξης για το β’ εξάμηνο μιας και ο στόχος του προϋπολογι­σμού από το 2,7% βρίσκεται πολύ μακριά».

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης ενισχύθηκε 0,10%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοπο­ίησης υποχώρησε 0,28%. Ανοδικά κινήθηκαν 35 μετοχές, 57 πτωτικά και 25 παρέμειναν σταθερές. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν ο ΟΤΕ (+3,45%), η Σαράντης (+2,69%), η ΔΕΗ (+2,04%), η Alpha Bank (+1,40%) και η Coca Cola HBC (+0,97%). Η συνολική κεφαλαιοπο­ίηση του Χ.Α. διαμορφώθη­κε στα 49,44 δισ. ευρώ.

[SID:11495319]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece