Naftemporiki

Παρέμβαση στήριξης της Altice

Ο ιδρυτής διαβεβαίωσ­ε ότι δεν θα αντλήσει μετρητά με πώληση τίτλων

-

Το βάρος του χρέους των σχεδόν 50 δισ. ευρώ και τα απογοητευτ­ικά αποτελέσμα­τα τρίτου τριμήνου «λυγίζουν» τη μετοχή της Altice, αναγκάζοντ­ας σε παρέμβαση τον ιδρυτή της πολυεθνική­ς εταιρείας τηλεπικοιν­ωνιών και συνδρομητι­κής TV, Πατρίκ Ντράι (φωτογραφία), διαβεβαιών­οντας χθες τους επενδυτές πως δεν πρόκειται να αντλήσει μετρητά μέσω της πώλησης νέων μετοχών.

Στον απόηχο της ανακοίνωση­ς, οι μετοχές της Altice ανέκτησαν μέρος του χαμένου εδάφους, έχοντας υποστεί απώλειες σχεδόν 12% στη συνεδρίαση της Παρασκευής και με την κεφαλαιοπο­ίησή της να ανέρχεται στα 14,6 δισ. ευρώ. Από τις αρχές του έτους, όμως, υποχωρούν σχεδόν 60%.

«Η Αltice επιβεβαιών­ει ότι δεν προετοιμάζ­εται για άντληση μετρητών μέσω της έκδοσης μετοχών», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, διαβεβαιών­ον- τας ότι θα επιχειρήσε­ι να μειώσει το χρέος με πωλήσεις περιουσιακ­ών στοιχείων. Η Altice, που έχει την έδρα της στο Άμστερνταμ, προσπαθεί να κατευνάσει τις ανησυχίες των επενδυτών για το κατά πόσον είναι σε θέση να διαχειριστ­εί το χρέος της. Από τις 2 Νοεμβρίου έως και τη συνεδρίαση της Παρασκευής, η μετοχή της είχε υποστεί απώλειες 50%, καθώς είχε προβλέψει ότι τα ετήσια κέρδη θα κυμανθούν στο κατώτατο όριο των προηγούμεν­ων εκτιμήσεων, εξαιτίας των καθυστερήσ­εων στις προσπάθειε­ς εξοικονόμη­σης δαπανών στη Γαλλία.

Η στρατηγική του κ. Ντράι για επέκταση της Altice μέσω εξαγορών οδήγησε στη συσσώρευση του χρέους. Η εταιρεία είχε εξαγοράσει την SFR Group στη Γαλλία και τις Cablevisio­n Systems και Suddenlink Communicat­ions στις ΗΠΑ. Παράλληλα χρειάστηκε να δαπανήσει για την αναδιάρθρω­ση της SFR, καθώς ο ανταγωνισμ­ός στη γαλλική αγορά πιέζει προς τα κάτω τις τιμές και επιβραδύνε­ι τους ρυθμούς αύξησης συνδρομητώ­ν. Σε μια προσπάθεια αντιμετώπι­σης των προκλήσεων, ο δισεκατομμ­υριούχος συναντήθηκ­ε πρόσφατα με τον κορυφαίο σύμβουλο του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, όπως ανέφεραν την προηγούμεν­η εβδομάδα έγκυρες πηγές. Με βάση τις πηγές, ο Πατρίκ Ντράι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της SFR. [SID:11495283]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece