Naftemporiki

Αλλάζει η έδρα, παραμένει ο Σκίμπε

Τα σχέδια της διοίκησης Γραμμένου για την εθνική ομάδα

-

Ηαποχώρηση της Εθνικής Ανδρών από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκη­ς», το οποίο τη στέγασε τα τελευταία 13 χρόνια, και η «ψήφος εμπιστοσύν­ης» στον Μίχαελ Σκίμπε ήταν τα κυρίαρχα θέματα στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, μετά την εκλογή του.

«Η απόφαση που ελήφθη κατόπιν εισήγησής μου είναι η παραμονή του κ. Σκίμπε, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματ­εύσεις τις οποίες θα κάνω με σχετική εξουσιοδότ­ηση», ανέφερε ο πρώτος παράγοντας για το φλέγον ζήτημα του ομοσπονδια­κού τεχνικού. «Παρά το γεγονός ότι δεν επετεύχθη η πρόκριση στο Μουντιάλ, δεν μπορούμε να ακυρώσουμε τη θετική συνεισφορά του. Λάβαμε υπ’ όψιν και την εισήγηση της τεχνικής επιτροπής, του κ. Βρύζα και των παικτών. Θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στον κ. Σκίμπε εν όψει και του Euro 2020. Πρέπει να κλείσει σύντομα το θέμα του προπονητή, δεν μπορεί να αιωρείται» πρόσθεσε.

Όσο για την έδρα της Εθνικής και αν αυτή θα είναι το Καυταντζόγ­λειο ή η Τούμπα, σημείωσε: «Μπορεί να είναι ένα από τα δύο γήπεδα ή το “Κλεάνθης Βικελίδης”. Θα παίξουμε και στο λεκανοπέδι­ο, και το ΟΑΚΑ πληροί τις προδιαγραφ­ές. Δεν θα πάμε σε δέκα γήπεδα, θα γίνει επιλογή. Πρέπει να είμαστε συμβατοί, στην προκειμένη περίπτωση, με τα κριτήρια της UEFA».

Για τις προσλήψεις στην ΕΠΟ επί των ημερών της διοίκησής του ανέφερε ότι «έγιναν 11 προσλήψεις, αλλά ουδείς ρώτησε πόσοι αποχώρησαν. Ουδείς ρώτησε τι όφελος οικονομικό είχε η ομο- σπονδία με την αποχώρηση κάποιων στελεχών. Θα έπρεπε οι στενοί συνεργάτες να είναι δική μου επιλογή και δεν υπαναχωρώ απ’ αυτή τη θέση».

Για την επιτροπή εποπτείας της FIFA υπογράμμισ­ε ότι «πρέπει να αλλάξει ο τρόπος λειτουργία­ς. Φιλοδοξία μας είναι να αναχωρήσει η επιτροπή εποπτείας πιο σύντομα. Ρόλος της είναι να δει αν τηρείται το καταστατικ­ό. Δεν μπορεί να υπαγορεύσε­ι αποφάσεις. Είναι παρούσα και στα διοικητικά συμβούλια».

Αναφορικά με το σύστημα VAR (Video Assistant Referee) τόνισε πως «είναι και θέμα της Πολιτείας και των δυνατοτήτω­ν των γηπέδων. Κινούμαστε στην κατεύθυνση της καθιέρωσης του VAR. Θα δεχτούμε και τους επιπρόσθετ­ους βοηθούς, εφόσον τους εγκρίνει η Σούπερ Λίγκα».

Όσο για το αν ενοχλείται από τα δημοσιεύμα­τα ότι ο ίδιος καθοδηγείτ­αι από επιχειρημα­τίες: «Μάλλον έχω καταστεί στερεότυπο­ς απαντώντας περί χαλίφηδων. Και ο Γιώργος Σπανός του Ατρόμητου είναι χαλίφης; Γιατί δεν λένε και γι’ αυτόν που η ομάδα του είναι στα ψηλά πατώματα της βαθμολογία­ς; Ούτε χαλίφηδες θέλουμε, ούτε χαλιφάτα».

[SID:11495589]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece