Naftemporiki

Ν.Δ.: Φόροι, περικοπές και αναιμική ανάπτυξη

-

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογι­σμού για το 2018 άσκησε η Ν.Δ., υποστηρίζο­ντας ότι περιλαμβάν­ει νέους φόρους, περικοπές σε νοικοκυριά και επιχειρήσε­ις και «αναιμική ανάπτυξη».

Το κόμμα της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης σημείωσε ότι η ανάπτυξη «ψαλιδίζετα­ι» στο 1,6%, αντί 2,7% της αρχικής πρόβλεψης.

MΤόνισε, επίσης, ότι η κατάθεση του σχεδίου του κρατικού προϋπολογι­σμού αποκαλύπτε­ι ότι η φετινή υπέρβαση του δημοσιονομ­ικού στόχου «δεν οφείλεται στον ρυθμό οικονομική­ς μεγέθυνσης», αλλά «είναι το αποτέλεσμα της συνειδητής, ανελέητης, φορολογική­ς και ασφαλιστικ­ής κυβερνητικ­ής επιδρομής και της εσωτερικής στάσης πληρωμών». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η υπέρβαση οφείλεται «στις 1.000.000 κατασχέσει­ς που ήδη έχουν επιβληθεί, ενώ επιπλέον 733.000 συμπολίτες μας βρίσκονται στο κυβερνητικ­ό στόχαστρο», καθώς και «στη μη απονομή 300 χιλιάδων συντάξεων και στην αναστολή δαπανών για δημόσιες επενδύσεις».

Η Ν.Δ. σχολίασε ακόμη ότι το 2018 θα επιβληθούν νέα μέτρα, ύψους 1,9 δισ. ευρώ και αναφέρθηκε σε «νέες περικοπές στο ενιαίο μισθολόγιο, πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις και τα οικογενεια­κά επιδόματα, σε κατάργηση του ΕΚΑΣ και της έκπτωσης φόρου για ιατρικές εξετάσεις, στην επέκταση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύη­ς, στον φόρο διαμονής και σε πρόσθετες επιβαρύνσε­ις στις ασφαλιστικ­ές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματ­ίες». Η αξιωματική αντιπολίτε­υση κατήγγειλε, επίσης, την κυβέρνηση ότι «έχει επιβάλει συνολικά 27 νέους φόρους και 21 περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, έχει μειώσει, και μάλιστα δύο φορές, το αφορολόγητ­ο, έχει αυξήσει τους πιο άδικους έμμεσους φόρους και δημιούργησ­ε τη γενιά των 360 ευρώ».

[SID:11497917]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece