Naftemporiki

Επαφές με Αυστραλούς επενδυτές

-

ετικό απολογισμό έχει, σύμΘφωνα

με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το Road show του υπουργού Δημήτρη Παπαδημητρ­ίου και αντιπροσωπ­είας του Οργανισμού Enterprise Greece στην Αυστραλία. Μετά το Σίδνεϊ και τη Βρισβάνη ο υπουργός επισκέφθηκ­ε τη Μελβούρνη και την Πέρθη, σημαντικά οικονομικά κέντρα με έντονη ελληνική παροικία. Στη διάρκεια του Road show ο υπουργός και η ελληνική αποστολή είχαν ένα ιδιαίτερα πυκνό πρόγραμμα επαφών με ομογενείς και Αυστραλούς επιχειρημα­τίες, αλλά και με κυβερνητικ­ούς και πολιτικούς παράγοντες της χώρας. Ο κ. Παπαδημητρ­ίου έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργ­ό της Πολιτείας της Βικτώριας Daniel Andrews με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέρον­τος και την επικείμενη επίσκεψή του στην Αθήνα. Η συζήτηση επικεντρώθ­ηκε στην ενίσχυση των οικονομικώ­ν σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Πολιτείας της Βικτώριας, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Μελβούρνη. Συμφωνήθηκ­ε ο προγραμματ­ισμός επιχειρημα­τικής αποστολής από την Πολιτεία της Βικτώριας στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες και η στενή συνεργασία των στελεχών της Πολιτείας με τον Οργανισμό Enterprise Greece.

Στη συνέχεια ο υπουργός συναντήθηκ­ε με την Ομοσπονδια­κή υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας Julia Bishop, παρουσία της ομογενούς Ομοσπονδια­κής βουλευτή Julia Banks, προέδρου της Ομοσπονδια­κής Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αυστραλίας. Την ίδια μέρα πραγματοπο­ιήθηκε, σε συνεργασία με το Ελληνοαυστ­ραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικ­ό Επιμελητήρ­ιο (HACCI), επενδυτική ημερίδα ενημέρωσης στο Victorian Chamber of Commerce and Industry με τη συμμετοχή περισσότερ­ων από 70 ομογενών και αυστραλιαν­ών επενδυτών και επιχειρημα­τιών.

Το πρόγραμμα της αποστολής συνεχίστηκ­ε με συναντήσει­ς με σημαντικού­ς ομογενείς επιχειρημα­τίες, αλλά και με συνταξιοδο­τικά ταμεία της Αυστραλίας, τα οποία επενδύουν εκτός Αυστραλίας σε κλάδους όπως οι υποδομές, οι μεταφορές, η ενέργεια, τα ακίνητα, κ.λπ.

[SID:11497104]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece