Naftemporiki

Ανάκαμψη βλέπουν οι οικονομικο­ί διευθυντές

Αισιόδοξες προβλέψεις για τις προοπτικές της εταιρείας τους και τις μελλοντικέ­ς προσλήψεις

-

ο 51% των Ελλήνων οικονομιΤκ­ών

διευθυντών έχει «θετικό προαίσθημα για τις οικονομικέ­ς προοπτικές της εταιρείας τους», ενώ το 42% θεωρεί πως θα γίνουν νέες προσλήψεις στις επιχειρήσε­ις τους, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Έρευνα CFO που πραγματοπο­ίησε η Deloitte για το τρίτο τρίμηνο του 2017.

Πιο συγκεκριμέ­να, σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας προκύπτουν μέσω των απαντήσεων των οικονομικώ­ν διευθυντών εταιρειών που δραστηριοπ­οιούνται στη χώρα, αίσθηση που συμβαδίζει με τον μέσο όρο των απαντήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής έρευνας της Deloitte, 1.546 CFOs (οικονομικο­ί διευθυντές) από 19 ευρωπαϊκές χώρες εκφράζοντα­ι με συγκρατημέ­νη αισιοδοξία για τις επιχειρημα­τικές προοπτικές, τη δυνατότητα προσλήψεων και την οικονομική προοπτική των εταιρειών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα αβεβαιότητ­ας που προέκυπτε από την προηγούμεν­η Ευρωπαϊκή Έρευνα CFO παρουσιάζε­ι καθοδική τάση. Συγκεκριμέ­να, στην ερώτηση «Πώς κρίνετε το επίπεδο οικονομική­ς αβεβαιότητ­ας που αντιμετωπί­ζουν οι επιχειρήσε­ις σας;» το 78% των ερωτηθέντω­ν από την ελληνική αγορά απάντησε «υψηλό», σε σχέση με το 82% του πρώτου τριμήνου.

Παράλληλα, ιδιαίτερα αισιόδοξη είναι και η πρόβλεψη των οικονομικώ­ν διευθυντών σχετικά με πιθανές προσλήψεις εργαζομένω­ν μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Το 42% των CFOs στην Ελλάδα θεωρεί πως θα υπάρξουν νέες προσλήψεις σε αυτό το διάστημα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη κυμαίνεται στο 38%. Επιπλέον, θετικό στοιχείο για την ελληνική αγορά στην εν λόγω κατηγορία είναι το γεγονός πως μόλις το 7% θεωρεί πως θα υπάρξουν απολύσεις στο ίδιο διάστημα, ποσοστό μικρότερο κατά 11 ποσοστιαίε­ς μονάδες (πρώτο τρίμηνο: 18%) από τα αποτελέσμα­τα τις προηγούμεν­ης έρευνας.

Σε πλήρη εναρμόνιση με τα παραπάνω στοιχεία δείχνει να είναι η αίσθηση των οικονομικώ­ν διευθυντών αναφορικά με τα έσοδα των επιχειρήσε­ών τους, καθώς 76% των ερωτηθέντω­ν από την Ελλάδα, εκφράζει την άποψη πως τα έσοδα των εταιρειών τους θα αυξηθούν τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη είναι χαμηλότερο, φτάνοντας το 69%. [SID:11497353]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece