Naftemporiki

Πτώση ενεργητικο­ύ στα 6,458 δισ. ευρώ

-

ε μικρή υποχώρηση ενερΜγητικ­ού

κατά 0,14% ξεκίνησε η νέα εβδομάδα και η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων διαμορφώθη­κε στα 6,458 δισ. ευρώ σημειώνει η ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON). Με πτωτικό ρυθμό της τάξεως του 0,03% κινήθηκαν τα μερίδια, που αντιστοιχε­ί σε εκροές αξίας 1,903 εκατ. ευρώ.

Ο αριθμός των Α/Κ μειώθηκε κατά ένα (από 274 σε 273), λόγω απορροφήσε­ων και συγχωνεύσε­ων που προέβη σε διάφορα επενδυτικά της προϊόντα η EUROBANK AM ΑΕΔΑΚ, ενώ σε επίπεδο κατηγοριών τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή από 5 μειώθηκαν σε 4 και τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή αυξήθηκαν από 15 σε 16.

Το πρόσημο της μέσης απόδοσης της αγοράς παρέμεινε αμετάβλητο, παρά την ανομοιογέν­εια των Α/Κ.

Από τις 20 κατηγορίες, οι 12 έκλεισαν με κέρδη, οι 6 με ζημίες και σε 2 δεν υπήρξε διαφοροποί­ηση απόδοσης (Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης και Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας).

Σε μέση ανοδική απόδοση ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμέν­ων Αγορών με 0,31%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,27% και τα Funds of Funds Μετοχικά, μαζί με τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής, με 0,23%.

Στον αντίποδα, την εντονότερη μέση υποχώρηση καθαρών τιμών υπέστησαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,37%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών με -0,34% και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,29%.

Υψηλή κινητικότη­τα υπήρξε εκ μέρους των μεριδιούχω­ν και παρά το γεγονός του αρνητικού ισοζυγίου εισροών/εκροών θα χαρακτηρίζ­αμε την επενδυτική τους ψυχολογία ως μικτή.

Η υψηλότερη αξία ρευστοποιή­σεων έλαβε χώρα στα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών με 1,305 εκατ. ευρώ. Τον μεγαλύτερο όγκο εισροών είχαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμέν­ων Αγορών με 1,316 εκατ. ευρώ.

[SID:11497540]

Πηγή: Ένωση Θεσμικών

Επενδυτών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece