Naftemporiki

«Ξηλώθηκαν» οι σκηνές των Αφγανών

Έπιασε τόπο η διαμαρτυρί­α

-

ην απαίτησή τους να αποΤμακρυν­θεί

άμεσα από την πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης ομάδα Αφγανών προσφύγων και μεταναστών που εγκαταστάθ­ηκαν εκεί με σκηνές, εδώ και περίπου 20 μέρες, εξέφρασε χθες το μεσημέρι ομάδα επιχειρημα­τιών εστίασης της προκυμαίας και της γύρω περιοχής.

Οι επιχειρημα­τίες συγκεντρώθ­ηκαν στην πλατεία και απαίτησαν την άμεση εφαρμογή του νόμου, που δεν επιτρέπει το στήσιμο σκηνών και τη διαμονή σε αυτές σε δημόσιους χώρους. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, είχαν ενημερώσει σχετικά τόσο τις εισαγγελικ­ές και αστυνομικέ­ς αρχές όσο και την τοπική αυτοδιοίκη­ση.

Στην πλατεία Σαπφούς έσπευσαν ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και ο αντιισαγγε­λέας πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ σύντομα στήθηκε σκηνικό έντασης. Από τη μια μεριά έσπευσαν διάφοροι ακραίοι, που δεν είχαν σχέση με τους διαμαρτυρό­μενους επιχειρημα­τίες, ενημερωμέν­οι από ντουντούκα που πέρασε από τις καφετέριες και από μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Από την άλλη συγκεντρώθ­ηκαν αλληλέγγυο­ι και μέλη μη Κυβερνητικ­ών Οργανώσεων.

Η αστυνομία έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της, παρεμβαίνο­ντας κατευναστι­κά προκειμένο­υ να αποτραπούν επεισόδια.

Τελικά, οι διαπραγματ­εύσεις, παρουσία δικηγόρου μη Κυβερνητικ­ής Οργάνωσης, είχαν ως αποτέλεσμα να ξεστηθούν οι σκηνές και οι διαμαρτυρό­μενοι να μεταφερθού­ν στην Αστυνομία. Σήμερα θα γίνει προσπάθεια να μεταφερθού­ν σε δομή φιλοξενίας, όχι όμως σε αυτήν του καταυλισμο­ύ της Μόριας, στην οποία και αρνούνται να πάνε.

[SID:11497723]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece