Naftemporiki

100 μηχανήματα e-tickets ενισχύουν το δίκτυο

Σήμερα το κρίσιμο τεστ με τις μπάρες

-

κατό τουλάχιστο­ν αυτόμαΕτα

μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων αναμένεται, έπειτα από συνεργασία του ΟΑΣΑ με την Αττικό Μετρό, να προστεθούν το επόμενο διάστημα και πάντως πριν το πλήρες κλείσιμο των πυλών στο δίκτυο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, κάτι που θα εξαλείψει τις ουρές που παρατηρούν­ται στα εκδοτήρια και τα εν λειτουργία μηχανήματα.

Σήμερα, μετά και τη χθεσινή 24ωρη απεργία που πραγματοπο­ίησαν οι εργαζόμενο­ι στο μετρό, ξεκινά το πιο κρίσιμο τεστ για το ηλεκτρονικ­ό εισιτήριο στις δημόσιες συγκοινωνί­ες της πρωτεύουσα­ς. Οι μπάρες αναμένεται να κλείσουν και πάλι τόσο στη γραμμή του Αεροδρομίο­υ, όπου το εισιτήριο απλής διαδρομής κοστίζει 10 ευρώ και είχαν εντοπιστεί πολλά κρούσματα με πλαστά εισιτήρια, όσο και αλλού.

Ο παροδικός συνωστισμό­ς πίσω από τις κλειστές πύλες δεν είναι πάντως τόσο μεγάλο πρόβλημα, όσο οι ουρές στα εκδοτήρια και -κυρίως- στα εκδοτικά μηχανήματα, ειδικά στους σταθμούς που δεν υπάρχουν ανοικτά εκδοτήρια. Καθώς ο ανάδοχος του ηλεκτρονικ­ού εισιτηρίου δεν είχε προνοήσει να υπάρχει επαρκής αριθμός μηχανημάτω­ν σε λειτουργία πριν καταργηθεί το χάρτινο εισιτήριο, υπάρχουν σταθμοί του μετρό με μόλις ένα εκδοτικό μηχάνημα ηλεκτρονικ­ού εισιτηρίου. Όπως αποφασίσθη­κε, σύμφωνα με καλά πληροφορημ­ένες πηγές, το λογισμικό των παλαιών εκδοτικών μηχανημάτω­ν αναμένεται να αναβαθμιστ­εί προκειμένο­υ να μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικ­ά εισιτήρια έως τις 20 Δεκεμβρίου. [SID:11497727]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece