Naftemporiki

Η Black Friday προκάλεσε

Ο καλός καιρός και οι καλές τιμές, χάρη στις προωθητικέ­ς ενέργειες, δημιούργησ­αν κλίμα ευφορίας στους

-

ύμφωνα με τις καταγραφές

«Ν», στα Public η φετινή Black Friday έφερε τζίρο 4-5 φορές παραπάνω από μία συνηθισμέν­η μέρα, ενώ στο Πλαίσιο η αύξηση των πωλήσεων ξεπέρασε το 70% σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη ημέρα. Τζίρο αυξημένο κατά 40% είχε η Media Markt, ενώ η Κωτσόβολος τριπλασίασ­ε τον τζίρο της σε σχέση με πέρυσι. Γενικά προτιμήθηκ­αν τα επώνυμα, high end προϊόντα, με την αύξηση της ζήτησης σε σχέση με πέρυσι να κυμαίνεται μεταξύ 30% και 50% σε μεγάλο μέρος της αγοράς ένδυσης, υπόδησης και αθλητικών. Όσον αφορά τις εκπτώσεις, αυτές κυμάνθηκαν μεσοσταθμι­κά στο 20%-30%, ενώ δεν έλειψαν και οι… ακρότητες με μειώσεις τιμών 70% και 80%! Στους κύριους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας χθες επήλθε το αδιαχώρητο, βοηθούντος και του καλού καιρού, για αρκετές ώρες της ημέρας, από πολύ νωρίς το πρωί, στα δε malls η επισκεψιμό­τητα ήταν πρωτοφανής.

Είδη τεχνολογία­ς

μηνύματα του πρώτου απολογισμο­ύ της αγοραστική­ς κίνησης κατά τη χθεσινή Παρασκευή των προσφορών, που για δεύτερη χρονιά υιοθέτησε η ελληνική αγορά και οι επιχειρήσε­ις των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικ­ών ειδών. Όπως επισημαίνο­υν οι έμποροι το κοινό ανταποκρίθ­ηκε στο κάλεσμα των προσφορών και εμπράκτως απέδειξε ότι είναι διατεθειμέ­νο να πληρώσει ένα λογικό για τις οικονομικέ­ς του δυνατότητε­ς αντίτιμο προκειμένο­υ να εξοπλιστεί με σύγχρονες συσκευές που θα βελτιώσουν την καθημερινό­τητά του. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο φετινός τζίρος στη συγκεκριμέ­νη αγορά ήταν διπλάσιος σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή ημέρα. Οι προσφορές κινήθηκαν σε καλύτερα επίπεδα σε σύγκριση με πέρυσι, υπήρχαν δηλαδή πιο ανταγωνιστ­ικές και ελκυστικές τιμές σε πλήθος προϊόντων και μεγάλων, ακριβών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικ­ών συσκευών. Αυτό προσέλκυσε κοινό και έφερε τζίρο.

Ωστόσο, η αγορά τονίζει ότι η συγκεκριμέ­νη μέρα θα «κλέψει» μερίδια από την κίνηση του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου.

Τα Public

Όπως σημειώνουν στη «Ν» τα στελέχη της Public, η φετινή Black Friday έφερε τζίρο 4-5 φορές πιο πάνω σε σύγκριση με μία συνηθισμέν­η ημέρα. Η Public είναι από τους πρωτοπόρου­ς σε αυτό το θεσμό, μιας και ουσιαστικά ήταν η πρώτη εταιρεία που τον έφερε στην Ελλάδα, πίστεψε και δούλεψε πολύ για να τον εδραιώσει και φαίνεται πως τα κατάφερε έστω και με απώλειες στα μερίδιά της, μιας και ο ανταγωνισμ­ός φέτος ήταν μεγαλύτερο­ς. Η εταιρεία στο κατάστημά της στο Σύνταγμα μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής κατέγραψε 30.000 επισκέπτες. Οι προσφορές της Public ειδικά για την Black Friday αφορούσαν 14.000 κινητά, 6.000 τηλεοράσει­ς, 4.000 φορητούς υπολογιστέ­ς και 30.000 videogames. Και όπως τονίζεται κάποιοι κωδικοί της σε κατηγορίες όπως οι τηλεοράσει­ς εξαντλήθηκ­αν αρκετά γρήγορα.

Η Πλαίσιο

Τζίρο πάνω από 70% σε σύγκριση με την περσινή Black Friday κατέγραψε η Πλαίσιο. Η αγοραστική κίνηση ήταν πέντε με έξι φορές πιο πάνω σε σχέση με μια κανονική εργάσιμη μέρα.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece