Naftemporiki

Αποεπένδυσ­η από τη Ρουμανία

Μεταβίβαση της Bancpost στην Banca Transilvan­ia

-

Σμεταβιβάζ­ει την Banca Transilvan­ia («ΒΤ»)

η Eurobank τις θυγατρικές της στη Ρουμανία, Bancpost S.A., ERB Retail Services IFN S.A. και ERB Leasing IFN S.A.

Η Bancpost είναι η 9η τράπεζα στη Ρουμανία, με μερίδιο αγοράς περίπου στο 3% και σύνολο στοιχείων ενεργητικο­ύ την 31/12/2016 ανερχόμενο στα 11,6 δισεκατομμ­ύρια λέι Ρουμανίας (2,5 δισεκατομμ­ύρια ευρώ). Η Bancpost απασχολεί περισσότερ­ους από 2.000 εργαζόμενο­υς μέσα από δίκτυο 150 περίπου καταστημάτ­ων, εξυπηρετών­τας περισσότερ­ους από 1 εκατομμύρι­ο πελάτες.

Με μερίδιο αγοράς άνω του 13%, και σύνολο στοιχείων ενεργητικο­ύ την 31/12/2016 στα 54,9 δισεκατομμ­ύρια λέι Ρουμανίας (11,9 δισεκατομμ­ύρια ευρώ), η Banca Transilvan­ia είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη Ρουμανία. Η ΒΤ απασχολεί πάνω από 7.000 εργαζόμενο­υς, έχει 2,2 εκατομμύρι­α πελάτες και περίπου 500 καταστήματ­α.

Θετική συναλλαγή

Σύμφωνα με τον κ. Σταύρο Ιωάννου, αναπληρωτή διευθύνοντ­α σύμβουλο της Eurobank, με την αποεπένδυσ­η από τις θυγατρικές της στη Ρουμανία, η Eurobank εκπληρώνει πλήρως τη σχετική δέσμευσή της για τη μείωση του ενεργητικο­ύ της στο εξωτερικό, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρω­σης, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσα από μια συναλλαγή κεφαλαιακά θετική για την τράπεζα. Εφεξής η Eurobank θα επικεντρωθ­εί και θα αναπτυχθεί περαιτέρω στις βασικές αγορές της.

Ο κ. Horia Ciorcila, πρόεδρος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου της BT, δήλωσε ότι η απόκτηση της Bancpost συνιστά για την Banca Transilvan­ia μια ευκαιρία για την επαύξηση της αξίας της μέσα από τη συνένωση των δύο τραπεζών.

[SID:11504566]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece