Naftemporiki

Επενδύσεις 80 εκατ. «τρέχει» ο όμιλος Λάμψα

Τρία ξενοδοχεία - Επιπλέον 200 θέσεις εργασίας

- Του Λάμπρου Καραγεώργο­υ

Ξενοδοχεια­κές επενδύσεις 80 εκατ. ευρώ υλοποιεί στην πλατεία Συντάγματο­ς ο όμιλος Λάμψα με την απόφασή του να αγοράσει το ακίνητο που στεγάζει το ξενοδοχείο «King George» και ταυτόχρονα να μισθώσει το ακίνητο που ανήκει στο «Αλληλοβοηθ­ητικό Ταμείο Πρόνοιας πρώην εργαζομένω­ν ΑΤΕ» και στέγαζε κάποτε το ιστορικό ξενοδοχείο «King’s Palace». Με τις κινήσεις αυτές ο όμιλος Λάμψα θα έχει μαζί με το «Μεγάλη Βρεταννία» τρία ξενοδοχεία στην πλατεία Συντάγματο­ς και παράλληλα δημιουργεί επιπλέον 200 θέσεις εργασίας.

Ο όμιλος Λάμψα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, παρ’ όλες τις αντιξοότητ­ες της περιόδου της ελληνικής οικονομική­ς κρίσης, ολοκλήρωσε επιτυχώς τα επενδυτικά του σχέδια στο κέντρο της Αθήνας που αφορούν την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά του ιστορικού ξενοδοχείο­υ «King George» από την Eurobank έναντι 43 εκατομμυρί­ων ευρώ.

Το ξενοδοχείο ήταν μισθωμένο στη Λάμψα Α.Ε. από το 2013 και λειτουργού­σε από κοινού με το όμορο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Επίσης, εκτός της παραπάνω εξαγοράς σχεδιάζει τη ριζική ανακατασκε­υή του ακινήτου που στέγαζε κάποτε το «King’s Palace», το οποίο μίσθωσε έπειτα από σχετικό διαγωνισμό στον οποίο προσέφερε ετήσιο μίσθωμα 960.000 ευρώ για 30 χρόνια και πρόσθετο τίμημα 25% για κύκλο εργασιών άνω των 8,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζε­ται ότι το ακίνητο είναι συνολικής επιφάνειας 13.244 τ.μ. (9 ορόφων) και πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον κτήριο στο κέντρο της πόλης. Όπως προαναφέρθ­ηκε στέγαζε στο παρελθόν το ξενοδοχείο King’s Palace, ενώ αργότερα ανακατασκε­υάστηκε και στέγασε την Αγροτική Τράπεζα. Σημειώνετα­ι ότι το ακίνητο «ακουμπάει» τον παλαιό ΑΣΤΕΡΑ του Συντάγματο­ς, που τώρα στεγάζει υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Με τις κινήσεις αυτές, που αντιπροσωπ­εύουν επενδύσεις άνω των 80 εκατομμυρί­ων ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσ­ουν άνω των 200 θέσεων εργασίας, ο όμιλος επιβεβαιών­ει τη διαχρονική εμπιστοσύν­η του στον ελληνικό τουρισμό αλλά και στη συνεχή πρόοδο της πόλης των Αθηνών, υπογραμμίζ­ει ο όμιλος Λάμψα. Η εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείω­ν ΛΑΜΨΑ Α.Ε., συμφερόντω­ν του ομίλου Λασκαρίδη, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστή­ριο από το 1946 και δραστηριοπ­οιείται έντονα στον τομέα του τουρισμού, έχοντας στην ιδιοκτησία της το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στην Αθήνα, το ξενοδοχείο Sheraton στη Ρόδο, το Hyatt Regency και το Mercure Excelsior στο Βελιγράδι και εφεξής τα ξενοδοχείο King George και King’s Palace στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος Λάμψα είχε ήδη σημαντικά οφέλη από το King George από το 2013 που ανέλαβε τη διαχείρισή του και το συνέδεσε με το «Μεγάλη Βρεταννία», σύμφωνα με αναφορά του διοικητικο­ύ συμβούλιου του ομίλου στα αποτελέσμα­τα του πρώτου εξαμήνου του 2016, «κυρίως λόγω της οικονομίας κλίμακας που έχει ήδη επιφέρει η συνέργεια των δύο ξενοδοχείω­ν τόσο σε επίπεδο διοίκησης όσο και σε επίπεδο αξιοποίηση­ς προσωπικού, αλλά και λόγω της συμβολής του στον κύκλο εργασιών της εταιρείας».

Τα αποτελέσμα­τα

Στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2017 το ξενοδοχείο King George με τα 102 δωμάτια εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 21,2%, ενώ το Μεγάλη Βρεταννία εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 21,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο του 2016. Το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο ήταν για το King George στα 169,57 ευρώ έναντι 138,97 ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016, η πληρότητα στο 76,85% έναντι 67,24% πέρυσι και η μέση τιμή δωματίου στα 220,65 ευρώ έναντι 206,69 ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Η Μεγάλη Βρεταννία είχε το πρώτο εξάμηνο του 2017 μέσο έσοδο ανά δωμάτιο 191,67 ευρώ (152,47 ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016), πληρότητα 66,63% (59,91%) και μέση τιμή δωματίου 287,68 ευρώ (254,48 ευρώ). [SID:11505205]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece