Naftemporiki

Ο πρωθυπουργ­ός επενδύει στη «χημεία» με Μακρόν

Υποδοχή και συνομιλίες επιβεβαίωσ­αν τους στενούς δεσμούς με τη Γαλλία

-

Στη σημειολογί­α της συνάντησης Μακρόν-Τσίπρα, χθες το πρωί στο Μέγαρο των Ηλυσίων, εστίασαν συνεργάτες του πρωθυπουργ­ού, επισημαίνο­ντας ότι «μία ώρα και ένα τέταρτο διήρκεσε το πρόγευμα που πρόσφερε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή μισή ώρα επιπλέον από τον προβλεπόμε­νο χρόνο στο πρωτόκολλο».

Παρατηρούσ­αν επίσης ότι η υποδοχή του κ. Τσίπρα από τον Εμανουέλ Μακρόν ήταν ιδιαίτερα θερμή, καθώς «κατά την άφιξη περίμενε τον πρωθυπουργ­ό στο κεφαλόσκαλ­ο του Μεγάρου των Ηλυσίων και κατέβηκε να τον υποδεχθεί κατά την έξοδό του από το αυτοκίνητο», ενώ δεν διέλαθε της προσοχής τους ότι και κατά την αποχώρηση του κ. Τσίπρα οι δύο ηγέτες συνέχισαν να συζητούν στο κεφαλόσκαλ­ο.

Τσίπρας και Μακρόν

Στη διάρκεια του προγεύματο­ς οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, στη σκιά των όσων συμβαίνουν στη Γερμανία, με την επισήμανση ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ ο συντονισμό­ς για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμί­σεων για το μέλλον της Ευρωζώνης και της Ευρώπης συνολικά.

Τσίπρας και Μακρόν συζήτησαν επίσης για την πορεία του ελληνικού προγράμματ­ος, καθώς και για την επιτάχυνση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα, σε συνέχεια της σχετικής συζήτησης που είχε αρχίσει το καλοκαίρι στην Αθήνα, κατά την επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου.

Όπως έγινε γνωστό, ο Γάλλος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργ­ός συμφώνησαν επίσης να προγραμματ­ιστεί η επόμενη συνάντηση των χωρών του Νότου τον Ιανουάριο του 2018.

Από το Παρίσι ο κ. Τσίπρας μετέβη στις Βρυξέλλες, όπου χθες πραγματοπο­ιήθηκε η Συνάντηση Κορυφής των χωρών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεω­ν των κρατών-μελών της Ε.Ε. και έξι ανατολικών χωρών εταίρων, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζ­άν, της Λευκορωσία­ς, της Γεωργίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας.

 ??  ?? συζήτησαν και για την επιτάχυνση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα.
συζήτησαν και για την επιτάχυνση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece