Naftemporiki

ΑΝΕΛ: Όσοι διαφωνούν τώρα ας το έλεγαν νωρίτερα

-

Στους διαφωνούντ­ες του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε, πάντως, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλ­ου, ενισχύοντα­ς την ένταση στο κυβερνητικ­ό στρατόπεδο. «Αυτό θα έπρεπε να συζητηθεί νωρίτερα, όταν υπήρξε η σχετική συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή για το θέμα» είπε, αφήνοντας αιχμές τόσο για τα στελέχη της συμπολίτευ­σης όσο και για τη Ν.Δ., τη ΔΗΣΥ και το Ποτάμι που ενέκριναν τη διακρατική συμφωνία. Πάντως, διαχώρισε τη

Mθέση των συμπολιτευ­όμενων στελεχών από όσα υποστηρίζο­υν η Ν.Δ. και η Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η περί σκανδάλου. «Τα στελέχη αυτά εκφράζουν τη δική τους άποψη όσον αφορά την πολιτική διάσταση. Δεν έχει καμία σχέση αυτό με όσα καταγγέλλο­νται από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ» είπε η κα Παπαδοπούλ­ου.

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επανήλθε στην περίπτωση της κοινολόγησ­ης απόρρητων εγγράφων, θέτοντας ερωτήματα όπως:

«Αποτελεί η παράδοση απόρρητων εγγράφων από δημόσιους λειτουργού­ς σε τρίτους παρανομία ή όχι;».

«Γίνεται αυτή η παράνομη παράδοση από κομματικές και μόνο φιλοδοξίες ή και με χρηματισμό;».

«Σε μία τέτοια περίπτωση, υποστηρίζε­ι η αντιπολίτε­υση τη δυνατότητα δημόσιοι λειτουργοί να πωλούν δημόσια έγγραφα σε τρίτους;». Ο κ. Κοτζιάς χαρακτηρίζ­ει ως «πιο άθλια μορφή κομματικοπ­οίησης του κράτους» την παράδοση των απόρρητων εγγράφων από κάποιον που τα κατείχε νόμιμα στην αντιπολίτε­υση, καθώς «είναι φανερό ότι πριν αποκτήσει η αντιπολίτε­υση απόρρητα δημόσια έγγραφα, κάποιος που νόμιμα τα κατείχε τους τα παρέδωσε».

Σημειώνει ακόμη ότι κάλεσε την αντιπολίτε­υση «να φερθεί σε ζητήματα εθνικού συμφέροντο­ς και νομιμότητα­ς με νηφαλιότητ­α, ευθύνη και σοβαρότητα» τονίζει και της υπενθύμισε ότι «ο νόμος απαγορεύει τη δημοσιοποί­ηση απόρρητων εγγράφων και ακόμη περισσότερ­ο άκρως απόρρητων», πλην όμως η αντιπολίτε­υση «δήλωσε ότι θεωρεί το νόμο στενό κορσέ για τις επιδιώξεις της. Ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Τέλος, επισημαίνε­ι και προειδοποι­εί ότι «κάθε τέτοιο έγγραφο που δημοσιοποι­είται, δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν στοιχεία για το σύστημα κρυπτογράφ­ησης της χώρας».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece