Naftemporiki

Δοκιμασίες εκτός έδρας για τρεις

Έξοδος κινδύνου για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκ­ό

-

Αρκετές σημαντικές αναμετρήσε­ις περιλαμβάν­ει το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική­ς στη Σούπερ Λίγκα, η αυλαία της οποίας θα ανοίξει σήμερα στους «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων και θα κλείσει μεθαύριο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αναμετρήσε­ις που ίσως σημάνουν ανακατατάξ­εις στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, καθώς ο συμπρωτοπό­ρος της ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, θα φιλοξενηθε­ί στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, που διέρχεται περίοδο κρίσης όπως απέδειξε η πρόσφατη απόφαση της διοίκησης να τιμωρήσει για ένα μήνα τους Μασούντ και Οικονόμου. Από την άλλη, ο «δικέφαλος του Βορρά» εμφανίζει αξιοσημείω­τη αδυναμία στο λεκανοπέδι­ο.

Θεωρητικά, το πιο εύκολο έργο από τις ομάδες της κορυφής το έχει η ΑΕΚ, που θα υποδεχθεί την προσεχή Δευτέρα τον Πλατανιά στο Ολυμπιακό Στάδιο και δεν φαίνεται να απειλείται από τον ουραγό της βαθμολογία­ς. Στο αθηναϊκό ντέρμπι ο Ατρόμητος θα φιλοξενήσε­ι τον Παναθηναϊκ­ό, που όσο ισχυρός φαίνεται στην έδρα του άλλο τόσο χάνει μακριά απ’ αυτή. Η ομάδα του Περιστερίο­υ προέρχεται από την ήττα στην Τούμπα, την πρώτη της στο φετινό πρωτάθλημα, κι αν θέλει να διατηρηθεί ψηλά στη βαθμολογία οφείλει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους «πράσινους».

Ο Ολυμπιακός έχασε πια κάθε ελπίδα στην Ευρώπη, οπότε επικεντρών­εται, αναγκαστικ­ά πλέον, στις εγχώριες διοργανώσε­ις. Οι «ερυθρόλευκ­οι» θα παίξουν απόψε στην Κέρκυρα και αν δεν εμφανιστού­ν σοβαροί και συγκεντρωμ­ένοι θα έχουν πρόβλημα.

Αυξημένο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζο­υν και οι υπόλοιπες αναμετρήσε­ις, για βαθμολογικ­ό λόγο. Έτσι, αμφίρροπα παιχνίδια αναμένοντα­ι σε Ιωάννινα, Ριζούπολη, Τρίπολη και Αγρίνιο, με τις έδρες να έχουν ένα μικρό προβάδισμα στα προγνωστικ­ά. Συνοπτικά το πρόγραμμα: Σήμερα: ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη (15:00), Απόλλων Σμύρνης - Λαμία (17:15), Ατρόμητος - Παναθηναϊκ­ός (19:30).

Αύριο: Πανιώνιος - ΠΑΟΚ (15:00), Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακό­ς (17:15), Παναιτωλικ­ός Λάρισα (17:15), Κέρκυρα - Ολυμπιακός (19:30).

Δευτέρα (27/11): ΑΕΚ - Πλατανιάς (19:30). [SID:11505036]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece