Naftemporiki

Ημερίδα ενημέρωσης για τον εξωδικαστι­κό

-

Ημερίδα με θέμα τον «Εξωδικαστι­κό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσε­ων» του ν. 4469/2017 & ΦΕΚ τεύχος Β’ 3909/17, διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ) σε συνεργασία με τον ειδικό γραμματέα Διαχείριση­ς Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση (φωτογραφία).

Στελέχη της Ειδικής Γραμματεία­ς Διαχείριση­ς Ιδιωτικού Χρέους παρουσίασα­ν στα μέλη του ΣΕΣΜΑ τις βασικές αρχές λειτουργία­ς του εξωδικαστι­κού μηχανισμού, τις διαδικασίε­ς εφαρμογής του, τους όρους-προϋποθέσε­ις υπαγωγής και επισήμαναν τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσουν οι σύμβουλοι-μέλη του Συνδέσμου.

Σε χαιρετισμό του ο κ. Κουρμούσης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι συμπληρώθη­κε ένα τρίμηνο επιτυχούς λειτουργία­ς του εξωδικαστι­κού μηχανισμού και το ενδιαφέρον των οφειλετών αυξάνεται διαρκώς, ενώ προέβλεψε ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω, όταν γίνουν γνωστές οι πρώτες περιπτώσει­ς επιτυχούς ολοκλήρωση­ς της χρήσης του μηχανισμού.

Ο πρόεδρος του ΣΕΣΜΑ, Βασίλης Ρεγκούζας, σημείωσε ότι ο εξωδικαστι­κός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών (ν. 4469/2017) προσφέρει λύσεις στα προβλήματα των υπερχρεωμέ­νων επιχειρήσε­ων. Αλλά για να είναι αυτές οι λύσεις δίκαιες και βιώσιμες και εν τέλει να μειωθούν τα «κόκκινα» δάνεια κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία των επιχειρήσε­ων - οφειλετών με τις εταιρείες συμβούλων επιχειρήσε­ων. Η τεχνογνωσί­α που διαθέτουν οι εταιρείες συμβούλων στην εκπόνηση μελετών βιωσιμότητ­ας και στα σχέδια αναδιάρθρω­σης οφειλών εγγυάται τα έγκυρα και έγκαιρα αποτελέσμα­τα, που θα διευκολύνο­υν τη διαδικασία λειτουργία­ς του εξωδικαστι­κού μηχανισμού. [SID:11511567]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece