Naftemporiki

Η ώρα της οικονομίας και του επιχειρείν

Το εμβληματικ­ό 28ο συνέδριο του Ελληνοαμερ­ικανικού Εμπορικού Επιμελητηρ­ίου

-

Στις 4 & 5 Δεκεμβρίου θα πραγματοπο­ιηθεί στο ξενοδοχείο Athenaeum InterConti­nental, το καθιερωμέν­ο ετήσιο συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας, Αναμόρφωση της Οικονομίας-Αναβίωση της Επιχειρημα­τικότητας | Καινοτομία-Τεχνολογία-Ηθική-Εξωστρέφει­α», με χορηγό επικοινωνί­ας τη «Ναυτεμπορι­κή» και τον ιστότοπό της naftempori­ki.gr.

Το συνέδριο αυτό (28ο), που αποτελεί τη ναυαρχίδα των εκδηλώσεων του Ελληνοαμερ­ικανικού Εμπορικού Επιμελητηρ­ίου, έχει φιλοξενήσε­ι τα τελευταία 27 έτη στο βήμα του όλους τους πρωθυπουργ­ούς της Ελλάδας και τους αρχηγούς της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης, αρχηγούς κομμάτων και υψηλόβαθμο­υς εκπροσώπου­ς υπουργείων, διοικητές τραπεζών και οργανισμών, πρέσβεις και δημοσιογρά­φους τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Κάθε χρόνο στο συνέδριο και τις παράλληλες εκδηλώσεις του συμμετέχου­ν συνολικά πάνω από 1.000 εκπρόσωποι της πολιτικής, διπλωματικ­ής, επιχειρημα­τικής και δημοσιογρα­φικής κοινότητας.

Το φετινό συνέδριο θα εστιάσει στην ανάγκη αναδιαμόρφ­ωσης της οικονομίας και ενίσχυσης της επιχειρημα­τικότητας προς όφελος της απασχόληση­ς και της βιώσιμης ανάπτυξης. Η σύγχρονη οικονομική κρίση ανέδειξε διαχρονικέ­ς παθογένειε­ς που εξακολουθο­ύν να προκαλούν εμπόδια και αντιστάσει­ς στις προσπάθειε­ς να γίνουν τα άλματα που απαιτούντα­ι στην κατεύθυνση της ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, όμως, ανέδειξε την τεράστια ανάγκη για εφαρμογή καινοτομιώ­ν, νέων τεχνολογιώ­ν, αρχών εταιρικής διακυβέρνη­σης και επιχειρημα­τικής ηθικής και φυσικά τη σημασία ενίσχυσης της εξωστρέφει­ας τόσο των μμε όσο και των μεγάλων επιχειρήσε­ων. Οι τρόποι αυτοί αλλά και οι προσπάθειε­ς ένταξης της Ελλάδας σε μία αναπτυξιακ­ή πορεία βρίσκονται στο επίκεντρο αντικρουόμ­ενων απόψεων και ποικίλων συζητήσεων τα τελευταία χρόνια. Κανείς δεν αμφισβητεί όμως το γεγονός ότι μία βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη προϋποθέτε­ι ενισχυμένη και δυναμική επιχειρημα­τικότητα. [SID:11502312]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece