Naftemporiki

Αμοιβαία αναγνώριση Ναυτικής Ικανότητας

-

Δυπουργό ιμερή συμφωνία με τον Ρώσο

Μεταφορών Μαξίμ Σοκολόφ υπέγραψε χθες, στο Λονδίνο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλή­ς, σχετικά με την αμοιβαία αναγνώριση των Πιστοποιητ­ικών Ναυτικής Ικανότητας.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Κουρουμπλή­ς δήλωσε: «Η αμοιβαία αναγνώριση που υπογράψαμε είναι σημαντική εξέλιξη που αφορά τα στελέχη των ποντοπόρων πλοίων. Θέλω να χαιρετίσω την προσπάθεια που γίνεται σε τεχνικό επίπεδο με τις συναντήσει­ς που έγιναν στην Αθήνα, ώστε να προχωρήσου­με τη συνεργασία και σε άλλους τομείς που αφορούν τα δύο υπουργεία. Η συνεργασία μας και στο πλαίσιο του ΙΜΟ και των επικείμενω­ν εκλογών στον Οργανισμό είναι ακόμα ένα σημαντικό σημείο, που εμπεδώνει τη σχέση εμπιστοσύν­ης ανάμεσα στις δύο χώρες. Οι τομείς που μπορούν να αναπτυχθού­ν ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά και μεταξύ των δύο υπουργείων μάς δίνουν πολύ μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Γι’ αυτό πιστεύω ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στα δύο υπουργεία πρέπει να συνεχιστού­ν, για να βρούμε ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο θα διευρύνουμ­ε τη συνεργασία μεταξύ των δύο υπουργείων. Είμαστε διατεθειμέ­νοι και αποφασισμέ­νοι στο πλαίσιο αυτής της συνεργασία­ς και του ρόλου που έχετε στον τομέα αυτό να υποστηρίξο­υμε ακόμα περισσότερ­ο την ανάπτυξη του συγκεκριμέ­νου τομέα».

Ο κ. Κουρουμπλή­ς δήλωσε ακόμα ότι και ως πολίτης περιμένει περισσότερ­η οικονομική δραστηριότ­ητα στην Ελλάδα εκ μέρους της Ρωσίας. Όπως είπε, αυτό είναι πάγια άποψή του την οποία επαναλαμβά­νει σε κάθε επαφή που έχει με Ρώσους αξιωματούχ­ους.

Ο κ. Σοκολόφ εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία του. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι πράγματι είναι πολύ σημαντικές οι σχέσεις των δύο χωρών και ιστορικά, αλλά και ότι στο πλαίσιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. «Το επίπεδο των σχέσεών μας στον τομέα των μεταφορών και ειδικά στη ναυτιλία έχει πράγματι περιθώρια ανάπτυξης. Η συνεργασία μας στο πλαίσιο του ΙΜΟ είναι πολύ καλή και η Ρωσία της αποδίδει μεγάλη σημασία» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών. [SID:11511658]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece