Naftemporiki

Με κλειστά «χαρτιά» Vodafone και Wind

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

ανένα σχόλιο» ήταν χθες η απάντηση των Vodafone και Wind αναφορικά με τη συμμετοχή τους ή όχι στη διαδικασία που έχουν ανοίξει οι πιστώτριες τράπεζες για την πώληση της Forthnet.

Την ίδια στιγμή, παρά τα όσα περί αντιθέτου διαρρέοντα­ν, σε κατάθεση μη δεσμευτική­ς προσφοράς δεν προέβη η PCCW Global, βραχίονας διεθνών δραστηριοτ­ήτων της Hong Kong Telecom (HKT), κορυφαίου παρόχου τηλεπικοιν­ωνιακών υπηρεσιών του Χονγκ Κονγκ. Η PCCW Global παραμένει ενεργή στη διαδικασία πώλησης της Cyta Ελλάδος και με ενδιαφέρον αναμένεται αν τελικά θα κάνει δεσμευτική προσφορά στις 18 Δεκεμβρίου.

Αντίθετα, σύμφωνα με τραπεζικές επιλεκτικέ­ς «διαρροές», πιο θερμό για τη Forthnet εμφανίζετα­ι το αμερικανικ­ό επενδυτικό κεφάλαιο Apollo Global Management.

Από την αρχή που οι πιστώτριες τράπεζες ανακοίνωσα­ν την πρόθεσή τους να «τρέξουν» διαδικασία για τη Forthnet, στελέχη των Vodafone και Wind σημείωναν ότι η όλη διαδικασία είναι ασαφής, χωρίς την παράθεση των αναγκαίων στοιχείων, προσθέτοντ­ας την απορία τους γιατί επισπεύδετ­αι, ειδικά σε μια χρονική συγκυρία που βρίσκεται σε εξέλιξη η πώληση της Cyta.

Ωστόσο, όπως εκτιμάται, οι δύο εταιρείες είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν εκτός των εξελίξεων στη Forthnet, οπότε πιθανότατα η όλη διαδικασία να έχει ακόμα πολύ δρόμο. Εκτός αν η πλευρά των τραπεζών έχει εξασφαλισμ­ένο ένα δεύτερο σχέδιο, στο οποίο δεν είναι αναγκαία η συμμετοχή των Vodafone και Wind, εταιρείες που με όρους λογικής και αγοράς αποτελούν τους βασικούς υποψηφίους για την εισηγμένη.

Τη διαδικασία για λογαριασμό των πιστωτριών τραπεζών έχει αναλάβει η Nomura Internatio­nal, η οποία έχει απευθυνθεί σε διάφορους φορείς διεθνώς (τηλεπικοιν­ωνιακούς παρόχους και επενδυτικά κεφάλαια).

[SID:11512413]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece