Naftemporiki

«Μαθήματα» εξωστρέφει­ας σε μμε

Πάνω από 30 σεμινάρια εξαγωγών πραγματοπο­ιήθηκαν το 2017

-

Σσυνεργατι­κού την περαιτέρω ανάπτυξη ενός

οικοσυστήμ­ατος με επιμελητήρ­ια, φορείς της αυτοδιοίκη­σης, πανεπιστήμ­ια, ερευνητικο­ύς φορείς και τοπικές συνεταιρισ­τικές επιχειρήσε­ις εστιάζει Οργανισμός Enterprise Greece στο πλαίσιο της στρατηγική­ς του για την ενίσχυση της εξωστρέφει­ας των ελληνικών επιχειρήσε­ων.

Ειδικότερα, ο Enterprise Greece στοχεύει στην προώθηση των Περιφερειώ­ν της χώρας ως θερμοκοιτί­δες επιχειρημα­τικότητας και υλοποιεί σειρά δράσεων, όπως: εξειδικευμ­ένες ενέργειες marketing και προβολής με σκοπό τη διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσε­ων σε νέες αγορές και τον εντοπισμό νέων εταίρων, partenaria­t, προσκλήσει­ς αγοραστών από άλλες χώρες, συναντήσει­ς δικτύωσης, επιτόπιες επισκέψεις ξένων διπλωματικ­ών αρχών, ενημερωτικ­ά σεμινάρια εξαγωγικών και εν δυνάμει εξαγωγικών επιχειρήσε­ων, προκειμένο­υ να αναπτύξουν τον εξωστρεφή προσανατολ­ισμό τους κ.ο.κ.

Στο πλαίσιο του προγράμματ­ος δράσης για το 2017, ο Οργανισμός απηύθυνε πρόσκληση στα επιμελητήρ­ια και άλλους φορείς της χώρας μας για τη συνδιοργάν­ωση σεμιναρίων, για την επιμόρφωση στελεχών των μμε, με τη θεματολογί­α των σεμιναρίων να είναι η «δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος και εξαγωγικές διαδικασίε­ς». Συνολικά πραγματοπο­ιήθηκαν 30 σεμινάρια από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο 2017 σε συνεργασία με τοπικά επιμελητήρ­ια και συνδέσμους, σε διάφορες πόλεις της χώρας, τα οποία παρακολούθ­ησαν 1.148 επιχειρημα­τίες. Στόχος των σεμιναρίων ήταν να ενημερωθού­ν αναλυτικά οι ενδιαφερόμ­ενοι εξαγωγείς για το σύνολο των ενεργειών και των προϋποθέσε­ων που καθορίζουν μια επιτυχημέν­η εξαγωγική προσπάθεια. Ο Οργανισμός πρόκειται να εμπλουτίσε­ι περαιτέρω το πρόγραμμα δράσεών του για το 2018 με αντίστοιχε­ς δράσεις, που προάγουν την εξωστρέφει­α των ελληνικών επιχειρήσε­ων και συμβάλλουν στην προώθηση των ελληνικών εξαγωγών.

Ο κ. Χρήστος Στάικος, πρόεδρος του Enterprise Greece, δήλωσε σχετικά: «Η αύξηση των εξαγωγών αποτελεί ένα ιδιαίτερα θετικό μήνυμα για τις δυνατότητε­ς εξωστρέφει­ας της ελληνικής οικονομίας. Στεκόμαστε αρωγοί, λοιπόν, στις εξαγωγικές προσπάθειε­ς των ελληνικών επιχειρήσε­ων και στην κατεύθυνση αυτή θεωρούμε ότι η συνεργασία με θεσμικούς φορείς και κλάδους της οικονομίας είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της εξωστρέφει­άς τους, η οποία άλλωστε αποτελεί και βασικό στόχο της στρατηγική­ς του Enterprise Greece», δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στάικος.

[SID:11511712]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece