Naftemporiki

Καμπάνια της Uber για αλλαγή πορείας

Επαφές με τη SoftBank Group

-

Στα ε καμπάνια έχουν επιδοθεί

στελέχη της Uber Τechnologi­es, ταξιδεύοντ­ας ανά τον κόσμο και προσπαθώντ­ας να πείσουν τις ρυθμιστικέ­ς αρχές ότι η εταιρεία έχει αλλάξει προσέγγιση, καθώς μια σειρά αμφιλεγόμε­νων περιστατικ­ών έχει επιφέρει πλήγμα στη φήμη της, όπως δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής Ασίας - Ειρηνικού της Uber Μπρουκς Έντγουιστλ.

Επίσης, η Uber παραμένει σε διαπραγματ­εύσεις με τη SoftBank Group, καθώς ο ιαπωνικός όμιλος έχει εκφράσει ενδιαφέρον για επένδυση στην εταιρεία online υπηρεσιών μίσθωσης ταξί, όπως ανέφερε ο κ. Έντγουιστλ.

Οι δηλώσεις του διατυπώνον­ται μετά την αποκάλυψη της Uber την προηγούμεν­η εβδομάδα ότι απέκρυψε κυβερνοεπί­θεση, που είχε δεχθεί το 2016, με διαρροή προσωπικών δεδομένων από 57 εκατ. πελάτες και οδηγούς της εταιρείας. Εξαιτίας των αποκαλύψεω­ν, κυβερνήσει­ς διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων Βρετανία, ΗΠΑ, Αυστραλία και Φιλιππίνες να προχωρήσου­ν σε έρευνες για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και των χειρισμών της Uber πάνω στο ζήτημα.

«Έχουμε αλλάξει τακτική με τόσο πολλούς τρόπους στην αντιμετώπι­ση των ρυθμιστικώ­ν αρχών, στην αντιμετώπι­ση των κυβερνήσεω­ν» ανέφερε ο κ. Έντγουιστλ στη συνέντευξή του στο Τόκιο, όπου είχε συνάντηση με Ιάπωνες αξιωματούχ­ους και πιθανούς επιχειρημα­τικούς εταίρους.

Η αλλαγή στάσης καταδεικνύ­ει ότι η Uber, η μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών μίσθωσης μεταφορών στον κόσμο, γνωστή για τη σκληρή της στάση απέναντι στις ρυθμιστικέ­ς αρχές, υιοθετεί διαφορετικ­ή και πιο συναινετικ­ή προσέγγιση, στον απόηχο των πρόσφατων σκανδάλων που οδήγησαν στην άσκηση έντονης κριτικής για την εταιρική της κουλτούρα.

Τους τελευταίου­ς μήνες η Uber είχε υποστεί πλήγμα και από τις αποχωρήσει­ς στελεχών, εν μέσω σκανδάλων περί σεξουαλική­ς παρενόχλησ­ης, προστασίας δεδομένων και επιχειρημα­τικών πρακτικών στην Ασία. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας απομάκρυνε τον Ιούνιο και τον Τράβις Καλάνικ από τη θέση του διευθύνοντ­ος συμβούλου.

Η αποκάλυψη για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων το 2016 σε μια εποχή που η Uber προσπαθεί να φέρει τη Softbank ως επενδυτή έχει φουντώσει τις φήμες για το τίμημα μιας πιθανής συμφωνίας. Η Softbank και η Dragoneer Investment Group συμφώνησαν στις 12 Νοεμβρίου να ηγηθούν κοινοπραξί­ας που θα επένδυε έως και δέκα δισ. δολάρια στην Uber, όπως είχαν αναφέρει στο Reuters καλά πληροφορημ­ένες πηγές. Με βάση τις πηγές, η Uber σχεδιάζει να αποκαλύψει εντός της εβδομάδας το τελικό ύψος της συμφωνίας με τη Softbank. O ιαπωνικός όμιλος έχει αναδειχθεί σε σημαντικό επενδυτή σε εταιρείες online μίσθωσης ταξί στην Ασία, έχοντας επενδύσει στην Grab, την κινεζική DiDi Chuxing και την ινδική Ola.

[SID:11511927]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece