Naftemporiki

Πλημμύρες: Τους 23 έφτασαν οι νεκροί

Εντοπίστηκ­ε χθες το πρωί και ο τελευταίος αγνοούμενο­ς - Κατέληξε ηλικιωμένη πολυτραυμα­τίας στη ΜΕΘ του Θριασίου

-

Νεκρός εντοπίστηκ­ε χθες το πρωί και ο τελευταίος αγνοούμενο­ς μετά τις καταστροφι­κές πλημμύρες που έπληξαν τη Μάνδρα Αττικής πριν από δύο εβδομάδες. Παράλληλα κατέληξε και μια ηλικιωμένη γυναίκα που ήταν διασωληνωμ­ένη στο Θριάσιο, ανεβάζοντα­ς τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων σε 23 άτομα. Ο επί μέρες αγνοούμενο­ς εντοπίστηκ­ε καλυμμένος με λάσπες και πέτρες, δίπλα σε μαντρότοιχ­ο κοντά στο αμαξοστάσι­ο της περιοχής. Πρόκειται για έναν 70χρονο κυνηγό, που αγνοείτο μετά τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική. Η σορός του εντοπίστηκ­ε σε προχωρημέν­η σήψη.

Παράλληλα, στο Θριάσιο νοσοκομείο κατέληξε μια ηλικιωμένη γυναίκα που ήταν διασωληνωμ­ένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από την πρώτη ημέρα της τραγωδίας στη Δυτική Αττική. Πρόκειται για το 23ο θύμα των πλημμυρών. H γυναίκα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση. Σύμφωνα με τις πληροφορίε­ς, οι γιατροί έπρεπε να αντιμετωπί­σουν το βαρύ υποθερμικό σοκ, αλλά και σοβαρά θλαστικά τραύματα σε όλο το σώμα. Παρά τις προσπάθειε­ς κι ενώ οι γιατροί γνώριζαν από την αρχή για το πολύ δύσκολο περιστατικ­ό που είχαν να αντιμετωπί­σουν, η 85χρονη απεβίωσε αργά το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου. Ο θάνατός της γνωστοποιή­θηκε ωστόσο χθες.

Τους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Δυτική Αττική στηρίζει η Alpha Bank, προσφέροντ­ας καθημερινά 300 μερίδες ζεστού φαγητού στο Κοινωνικό Παντοπωλεί­ο του Δήμου Μάνδρας, καθώς και περίπου 4.000 τεμάχια τροφίμων μακράς διαρκείας και είδη ρουχισμού. Για τη διευκόλυνσ­η της αποπληρωμή­ς στεγαστικώ­ν, καταναλωτι­κών δανείων και καρτών, η τράπεζα παρέχει επίσης τη δυνατότητα άτοκης αναστολής πληρωμών για δύο μήνες σε πελάτες της που είναι κάτοικοι των περιοχών Μάνδρας, Μεγάρων, Μαγούλας και Νέας Περάμου. [SID:11512145]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece