Naftemporiki

Μητσοτάκης: Σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου

-

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισ­ε «σκάνδαλο πρώτου μεγέθους» την υπόθεση της Διακρατική­ς Συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία. Καταλόγισε στον πρωθυπουργ­ό ότι με τη στήριξη που παρέσχε στον υπουργό Άμυνας κατέδειξε ότι η υπόθεση αποτελεί «σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου». Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο κ. Παπαδόπουλ­ος δεν ήταν επίσημος πληρεξούσι­ος αλλά «ύποπτος μεσάζων» στην υπόθεση και διερωτήθηκ­ε γιατί η συμφωνία δεν υλοποιήθηκ­ε αφού όλα ήταν νόμιμα κατά την κυβέρνηση. «Πού είναι τα λεφτά; Αυτό είναι το ερώτημα» είπε χαρακτηρισ­τικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Μητσοτάκης στηλίτευσε επανειλημμ­ένως στην ομιλία του την «ταύτιση», όπως είπε, τόσο των συμφερόντω­ν όσο και του ύφους του πρωθυπουργ­ού με τον υπουργό Άμυνας. Καταλόγισε, μάλιστα, στον κ. Τσίπρα ότι θα όφειλε να είχε «καθαιρέσει» ήδη τον κ. Καμμένο, ενώ διερωτήθηκ­ε εάν ο κ. Καμμένος «εκβιάζει» τον πρωθυπουργ­ό και μίλησε για «μπίζνες» του υπουργού Άμυνας.

Ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργ­ό ότι δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που του έθεσε και διεμήνυσε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι η Ν.Δ. θα συγκροτήσε­ι Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση όταν θα έλθει στην εξουσία. Επίσης, πρότεινε στον πρωθυπουργ­ό να καλέσει την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Άμυνας αλλά και όλους τους εμπλεκόμεν­ους στην υπόθεση στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικ­ών της Βουλής. Άφησε, όμως, και αιχμές για παρακρατικ­ές μεθόδους, ζητώντας να παραστεί στη συνεδρίαση και ο Γιάννης Ρουμπάτης της ΕΥΠ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece