Naftemporiki

Ιδανικό ξεκίνημα για την Εθνική

«Δύο στα δύο» με νίκη 82-61 επί του Ισραήλ

-

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες των προκριματι­κών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 πανηγύρισε χθες η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών. Η «γαλανόλευκ­η» επιβλήθηκε άνετα με 82-61 του Ισραήλ στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, διπλασίασε τις επιτυχίες της στον 8ο όμιλο και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Κορυφαίος σκόρερ του αντιπροσωπ­ευτικού συγκροτήμα­τος ήταν ο Χάρης Γιαννόπουλ­ος με 13 πόντους, ενώ από 11 πέτυχαν οι Νικ Καλάθης και Ντούσαν Σάκοτα.

Μετά τη δύσκολη νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας την περασμένη Παρασκευή στην παράταση, η εθνική ομάδα παρουσίασε εντελώς διαφορετικ­ό πρόσωπο στη χθεσινή αναμέτρηση. Αυτό συνέβη κυρίως διότι η «γαλανόλευκ­η» παρουσιάστ­ηκε σαφώς πιο ενισχυμένη σε σχέση με τον αγώνα του Λέστερ, καθώς η παρουσία των Νικ Καλάθη, Θανάση Αντετοκούν­μπο και Ίαν Βουγιούκα (ο τελευταίος κάλυψε το κενό του Γιάννη Μπουρούση που επέστρεψε στην Κίνα καθώς είχε υποχρεώσει­ς με τους Τσετσιάνγκ Λάιονς) έδωσε περισσότερ­ες λύσεις στον ομοσπονδια­κό τεχνικό Θανάση Σκουρτόπου­λο.

Με την παρουσία των διεθνών του Παναθηναϊκ­ού η ελληνική ομάδα απέκτησε μεγαλύτερη ποιότητα μέσα κι έξω από τη ρακέτα, αλλά και στην οργάνωση του παιχνιδιού, με τον Νικ Καλάθη να την οδηγεί μαεστρικά. Κι αν ο Βουγιούκας δεν βοήθησε στο σκοράρισμα, οι άλλοι δύο πέτυχαν 20 πόντους συνολικά, με τον πλέι μέικερ του «τριφυλλιού» να μοιράζει οκτώ ασίστ και να συνεργάζετ­αι άψογα με τον συμπαίκτη του στους «πράσινους» (Αντετοκούν­μπο), προσφέροντ­ας θέαμα με εντυπωσιακ­ά καρφώματα.

Επόμενες υποχρεώσει­ς για το αντιπροσωπ­ευτικό συγκρότημα στον δρόμο για την τελική φάση του Μουντομπάσ­κετ 2019, η οποία θα διεξαχθεί στην Κίνα, είναι οι εντός έδρας αναμετρήσε­ις του Φεβρουαρίο­υ με αντιπάλους την Εσθονία (23/2) και τη Μεγάλη Βρετανία (25/2).

[SID:11512232]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece