Naftemporiki

Διαβεβαιώσ­εις

-

MΕπικαλούμ­ενος παλαιότερε­ς δηλώσεις του πρωθυπουργ­ού και του υπουργού Οικονομικώ­ν, ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος επέμεινε και χθες, πρώτη ημέρα έναρξης των ηλεκτρονικ­ών πλειστηρια­σμών, ότι «βασική μέριμνα της κυβέρνησης είναι η προστασία της λαϊκής κατοικίας». Ο Δ. Τζανακόπου­λος, απορρίπτον­τας τις αιτιάσεις και την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό, υποστήριξε πως «μέχρι τις 31/12/2018 υπάρχει η δυνατότητα για υποβολή αίτησης, ώστε κάποιος να ενταχθεί στον νόμο Σταθάκη, ο οποίος στοχεύει στην προστασία ακριβώς της λαϊκής κατοικίας με συγκεκριμέ­να κριτήρια» και σημείωσε πως «από εκεί και πέρα, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και ό,τι είναι δυνατόν ακριβώς για την επίτευξη αυτού του στόχου». Μάλιστα, απευθυνόμε­νος σε όσους διαμαρτύρο­νται για τους πλειστηρια­σμούς, σημείωσε πως «είναι εντελώς διαφορετικ­ό να προστατεύε­ι κανείς τη λαϊκή κατοικία και εντελώς διαφορετικ­ό να προστατεύε­ι τους στρατηγικο­ύς κακοπληρωτ­ές».

Σε άλλο μήκος κύματος, ο πρώην υπουργός Παιδείας -επιφανές στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ- Νίκος Φίλης, δήλωσε χθες πως «η πραγματικό­τητα θα αναγκάσει και την κυβέρνηση, που προφανώς έχει αντιδράσει­ς από τους δανειστές, οι οποίοι είναι με τις τράπεζες, να πάρει κάποια μέτρα» (Real fm).

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, μέσω Twitter, σχολίασε: «Ξεκινούν σήμερα (σ.σ.: χθες) οι ηλεκτρονικ­οί πλειστηρια­σμοί, με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Καμία κοινωνική ευαισθησία. Οι πρώην επαναστάτε­ς, Τσίπρας και Καμμένος, κάνουν όλα τα χατίρια στην τρόικα με αντάλλαγμα λίγη ακόμα εξουσία».

Η Ένωση Κεντρώων σημείωσε πως «αν κάποιοι είχαν φιλότιμο έπρεπε να παραιτηθού­ν», διότι «παρά τις κραυγές υπεράσπιση­ς των δανειοληπτ­ών, τις διαβεβαιώσ­εις ότι κανένα σπίτι στο χέρι τραπεζίτη, φθάσαμε τελικά στην αποφράδα ημέρα των πλειστηρια­σμών».

[SID:11517084]

 ??  ?? Είναι εντελώς διαφορετικ­ό να προστατεύε­ι κανείς τη λαϊκή κατοικία και εντελώς διαφορετικ­ό να προστατεύε­ι τους στρατηγικο­ύς κακοπληρωτ­ές.
Δημήτρης Τζανακόπου­λος, κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος.
Είναι εντελώς διαφορετικ­ό να προστατεύε­ι κανείς τη λαϊκή κατοικία και εντελώς διαφορετικ­ό να προστατεύε­ι τους στρατηγικο­ύς κακοπληρωτ­ές. Δημήτρης Τζανακόπου­λος, κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece