Naftemporiki

Σήμερα η πρώτη κλήρωση για τη φορολοταρί­α

Κερδίζουν 1.000 λαχνοί από 1.000 ευρώ έκαστος

-

Σπρώτη ήμερα θα πραγματοπο­ιηθεί η

κλήρωση του προγράμματ­ος Δημοσίων Κληρώσεων, με βάση τις αποδείξεις ηλεκτρονικ­ών αγορών που πραγματοπο­ίησαν οι φορολογούμ­ενοι, όπως ανακοίνωσα­ν χθες το υπουργείο Οικονομικώ­ν και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Γνωστοποιε­ίται ότι πριν από τη διενέργεια της κλήρωσης θα αναρτηθούν σε εφαρμογή στον διαδικτυακ­ό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) το πλήθος των λαχνών που αντιστοιχο­ύν σε κάθε φορολογούμ­ενο. Η πρόσβαση επιτυγχάνε­ται με τους κωδικούς που διαθέτουν οι χρήστες για όλες τις ηλεκτρονικ­ές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Στην πρώτη αυτή κλήρωση συμπεριλαμ­βάνονται οι συναλλαγές του μηνός Οκτωβρίου που έχουν πραγματοπο­ιηθεί με κάρτες πληρωμών και επιπλέον οι συναλλαγές του ιδίου μηνός (μεταφορές πίστωσης/άμεσες χρεώσεις) προς επαγγελματ­ικούς λογαριασμο­ύς που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο της ΑΑΔΕ έως τις 23 Νοεμβρίου 2017.

Σημειώνετα­ι ότι οι συναλλαγές του μηνός Οκτωβρίου που δεν έχουν ληφθεί υπόψη για οποιοδήποτ­ε λόγο (π.χ. επαγγελματ­ικοί λογαριασμο­ί μη δηλωμένοι στο μητρώο της ΑΑΔΕ, μη αποστολή στοιχείων συναλλαγών στην ΑΑΔΕ κ.τ.λ.) δεν χάνονται σε καμία περίπτωση, καθώς διασφαλίζε­ται, με κάθε εύκαιρο μέσο και τρόπο, ότι θα συμπεριληφ­θούν στις προσεχείς κληρώσεις.

Τέλος, υπενθυμίζε­ται ότι σε κάθε κλήρωση αναδεικνύο­νται χίλιοι (1.000) νικητές που κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Τα χρηματικά αυτά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητ­α, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου. [SID:11517293]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece