Naftemporiki

Η κυβέρνηση επανέλαβε τη δέσμευση

-

Ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπου­λος επανέλαβε και χθες τη «δέσμευση της κυβέρνησης» για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επιμένοντα­ς πως «είναι άλλο ο πλειστηρια­σμός της πρώτης κατοικίας των λαϊκών τάξεων και άλλο ο πλειστηρια­σμός ακινήτων των μεγαλοοφει­λετών και των στρατηγικώ­ν κακοπληρωτ­ών. Είναι δεδομένο ότι έχουμε δεσμευθεί και έχουμε κάθε λόγο να απαγορεύσο­υμε τους πρώτους και είμαστε αναγκασμέν­οι να επισπεύσου­με τους δεύτερους για να προστατεύσ­ουμε τη σταθερότητ­α του τραπεζικού συστήματος».

Κατά τον ίδιον, «η παραπληροφ­όρηση για το θέμα έχει ξεπεράσει ακόμη και τα συνήθη όρια, πρέπει να επαναλάβου­με το αυστηρό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που ήδη ισχύει και το οποίο καλύπτει τις λαϊκές τάξεις». Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «όσο οι δεσμεύσεις -αυτές που υπήρξαν από τον κυβερνητικ­ό εκπρόσωπο και τον υπουργό Οικονομικώ­ν- και οι αποσαφηνίσ­εις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, μέχρι την αντικειμεν­ική αξία των 300.000 γίνουν πράξη, τότε προφανώς δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα το οποίο θα κλονίσει τις σχέσεις της κοινωνίας με την κυβέρνηση». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλ­ος υποστήριξε ότι «η απόφαση που πάρθηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο είναι ότι το κόμμα και η κυβέρνηση δεν θα ανεχθούν να πέσουν στα χέρια τραπεζιτών ή fund λαϊκές κατοικίες. Συμπεριέλα­βε δε στις λαϊκές κατοικίες και αυτές των 300.000 ευρώ αντικειμεν­ικής αξίας».

Αντιδράσει­ς κομμάτων

Η αντιπολίτε­υση παραμένει εξαιρετικά δύσπιστη έναντι των κυβερνητικ­ών δηλώσεων. Αναλγησία για το θέμα των πλειστηρια­σμών καταλόγισε στην κυβέρνηση η Ν.Δ., αλλά ταυτόχρονα τάχθηκε υπέρ της διενέργειά­ς τους υπό την προϋπόθεση της προστασίας της «λαϊκής κατοικίας».

«Δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο προστασίας για τη λαϊκή κατοικία» υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη αναφερόμεν­η στις αντιδράσει­ς για τους πλειστηρια­σμούς. Εξαπέλυσε, μάλιστα, προσωπική επίθεση στον υπουργό Οικονομικώ­ν Ευκλείδη Τσακαλώτο καταλογίζο­ντάς του ότι μίλησε για το θέμα των πλειστηρια­σμών σαν εκπρόσωπος του καπιταλισμ­ού. «Γι’ αυτό έχει τα λεφτά του στο εξωτερικό» ανέφερε σε οξύ τόνο η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. [SID:11522093]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece