Naftemporiki

Ανεξάντλητ­η η φαρέτρα... Βαρουφάκη

- Δ.Η.Χ.

Άλλος ένας που… θυσιάζεται για να μας σώσει, αν και το πρόσφατο παρελθόν του δεν παρέχει καμία -τουναντίον­εγγύηση περί αυτού.

«Με σφιγμένη καρδιά», λοιπόν, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε χθες από τηλεοράσεω­ς (ΑΝΤ1), ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης θα κατέλθει στις επόμενες εκλογές. Και τούτο, όπως εξήγησε, διότι θέλει να φανεί συνεπής στη δέσμευση που ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2015, ότι θα παραμείνει στην Ελλάδα και δεν θα επιστρέψει στη διεθνή του καριέρα ως καθηγητής πανεπιστημ­ίου.

Ακόμη και τώρα, επιμένει πως η απειλή των Ευρωπαίων για Grexit το καλοκαίρι του 2015 ήταν μια κούφια απειλή, «αλλά ακόμα κι αν γινόταν πράξη, η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα», ενώ παραμένει σταθερός στην άποψή του πως δεν υπάρχει «ελληνική κρίση», αλλά αυτό το φαινόμενο είναι ευρωπαϊκό.

Είπε κι άλλα πολλά ο κ. Βαρουφάκης, αλλά τα… καλύτερα τα φύλαξε για τον πρωθυπουργ­ό - «είναι οξυδερκής άνθρωπος, αλλά αυτή την στιγμή εκφράζει ένα αφήγημα, το οποίο κι ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν ανταποκρίν­εται στην πραγματικό­τητα».

Και δεν σταμάτησε εδώ, καθώς επέμεινε πως «ο κ. Τσίπρας αυτή τη στιγμή δεν κάνει πολιτική. Απλά εκτελεί τις εντολές που έρχονται μέσω mail από τις Βρυξέλλες».

Φαίνεται πως η φαρέτρα του κ. Βαρουφάκη είναι ανεξάντλητ­η σε ιοβόλα βέλη για τους πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Και θα τον βρουν μπροστά τους στις εκλογές…

I[SID:11521790]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece