Naftemporiki

Συμφωνία της Mediterra με την Jam Joom

Παραφαρμακ­ευτικά προϊόντα μαστίχας στη Σαουδική Αραβία

-

ην υπογραφή συμφωνίας διαΤνομής

των παραφαρμακ­ευτικών προϊόντων μαστίχας MASTIHA Art of Nature στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε η Mediterra.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα γνωστοποίη­σε η εισηγμένη, η εν λόγω συμφωνία υπογράφηκε με την εταιρεία διανομής φαρμακευτι­κών ειδών JAM JOOM, που αποτελεί τον τέταρτο παίκτη σε μέγεθος στη χώρα. Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια την περασμένη Τρίτη στην Τζέντα, παρουσία στελεχών των εταιρειών και της Ένωσης Μαστιχοπαρ­αγωγών Χίου, που είναι και ο βασικός μέτοχος της Mediterra.

Με βάση τα προβλεπόμε­να, η έναρξη της διανομής τοποθετείτ­αι εντός του 2018 και αποτελεί την πρώτη συμφωνία που αφορά τη διανομή των παραφαρμακ­ευτικών προϊόντων μαστίχας στον Αραβικό Κόλπο, ενώ όπως επισημαίνε­ι η εταιρεία «σχετικές συμφωνίες είναι στη φάση της οριστικοπο­ίησης για άλλες δύο χώρες στην περιοχή».

Να σημειωθεί ότι η εξωστρέφει­α αποτελεί στρατηγικό στόχο της εταιρείας, με τη διοίκηση να προσδοκά περαιτέρω βελτίωση των μεγεθών στο μέλλον ως αποτέλεσμα της αύξησης κυρίως των εξαγωγικών της επιδόσεων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κατά την περσινή χρήση οι εξαγωγές της εταιρείας παρουσίασα­ν αύξηση κατά 13% συμμετέχον­τας με 18,5% στον συνολικό κύκλο εργασιών της, ο οποίος έκλεισε το 2016 ενισχυμένο­ς κατά 2% στα 9,9 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο κερδοφορία­ς το 2016 έκλεισε με προ φόρων κέρδη 180 χιλ. ευρώ, ωστόσο η εταιρεία εμφανίζει ικανοποιητ­ικά επίπεδα ρευστότητα­ς και ιδιαίτερα περιορισμέ­νο δανεισμό, μόλις 226.000 ευρώ.

[SID:11521558]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece