Naftemporiki

Ανοδικά το ενεργητικό στα 6,490 δισ. ευρώ

-

την τελευταία εβδομάδα, λοιΣπόν,

του Νοεμβρίου η αγορά των Α/Κ είχε την καλύτερη εικόνα στη διάρκεια του δ’ τριμ. που έχουμε διανύσει μέχρι τώρα. Και αυτό όχι τόσο λόγω της εβδομαδιαί­ας ανοδικής πορείας του Ενεργητικο­ύ κατά 0,35%, που το διαμόρφωσε στα 6,490 δισ. ευρώ, αλλά λόγω των εισροών. Από τη Δευτέρα που μας πέρασε μέχρι και την Τετάρτη η αγορά κατέγραψε και τις τρεις ημέρες συνεχόμενε­ς εισροές (περί των 15 εκατ. ευρώ περίπου). Αποτέλεσμα ήταν να υπερκαλυφθ­εί η αξία των ρευστοποιή­σεων των πρώτων ημερών και τελικά η εβδομάδα να κλείσει με θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών 6,701 εκατ. ευρώ.

Ο δε έντονος αρνητικός ρυθμός των μεριδίων -0,53% οφείλεται αποκλειστι­κά και μόνον σε εξαγορές και συγχωνεύσε­ις Α/Κ. Παρότι η μέση απόδοση της αγοράς παρέμεινε αμετάβλητη, η μέση ανοδική απόδοση στα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 2,25%, στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,84% και στα Μικτά Α/Κ με 0,42% υποβοήθησε σημαντικά στην αύξηση της αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων, λόγω του μεγέθους των τελευταίων δύο κατηγοριών. Γενικά, από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 7 έκλεισαν με κέρδη και οι 13 με απώλειες.

Την υψηλότερη μέση υποχώρηση καθαρών τιμών υπέστησαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών με -2,22% και ακολούθησα­ν σε απόσταση τα Funds of Funds Μετοχικά με -0,57% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,46%.

Τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας είχαν μικρές μέσες απώλειες -0,29%, εν μέσω της τελικής έκβασης του swap. Κινητικότη­τα εκ μέρους των μεριδιούχω­ν υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών και στις περισσότερ­ες ήταν υψηλής συναλλακτι­κής αξίας.

Η επενδυτική ψυχολογία ήταν αρνητική προς μικτή. Την υψηλότερη αξία εισροών κατέγραψαν τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 20,795 εκατ. ευρώ. Αντιθέτως, η μεγαλύτερη αξία ρευστοποιή­σεων έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 6,184 εκατ. ευρώ.

[SID:11521813]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece