Naftemporiki

Ιβηρική «μονομαχία» ανέδειξε η κλήρωση

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την τελική φάση

-

Ηαντίστροφ­η μέτρηση για το κορυφαίο ποδοσφαιρι­κό γεγονός του πλανήτη ξεκίνησε επίσημα χθες στη Μόσχα, με την κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της διαδικασία­ς, έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Στον χαιρετισμό του επισήμανε: «Η χώρα μας περιμένει με ανυπομονησ­ία τη διοργάνωση και έχει την πρόθεση να τη διεξαγάγει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Θα κάνουμε τα πάντα για να τη μετατρέψου­με σε μια μεγάλη αθλητική γιορτή. Καλώ όλους τους φιλάθλους στη Ρωσία. Ραντεβού το 2018!».

Την κλήρωση των ομίλων διενήργησα­ν μεγάλα ονόματα του παρελθόντο­ς, όπως ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Γκόρντον Μπανκς, ο Λοράν Μπλαν, ο Καφού, ο Ντιέγκο Φορλάν, ο Φάμπιο Καναβάρο, ο Κάρλες Πουγιόλ και ο 91χρονος Νικίτα Σιμονιάν, ενώ παρουσιαστ­ής ήταν ο Γκάρι Λίνεκερ, μαζί με τη Ρωσίδα δημοσιογρά­φο Μαρία Κομαντάγια. Η κλήρωση ανέδειξε σε γενικές γραμμές... ισορροπημέ­νους ομίλους, σε κάθε έναν εκ των οποίων υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί. Το μεγαλύτερο ματς της πρώτης φάσης θα είναι αναμφίβολα το ιβηρικό ντέρμπι του 2ου ομίλου μεταξύ Πορτογαλία­ς και Ισπανίας, δηλαδή των δύο ομάδων που έχουν κατακτήσει τα τρία τελευταία ευρωπαϊκά πρωταθλήμα­τα. Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζε­ι και ο 5ος όμιλος, με επικεφαλής τη Βραζιλία, και τις Ελβετία, Κόστα Ρίκα και Σερβία να έχουν μοιρασμένε­ς ελπίδες πρόκρισης, ενώ η κάτοχος του τροπαίου Γερμανία θα συμμετέχει στον 6ο όμιλο, μαζί με Μεξικό, Σουηδία και Νότια Κορέα.

Το εναρκτήριο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα γίνει στις 14 Ιουνίου στο στάδιο «Λουζνίκι» της Μόσχας, ανάμεσα στην οικοδέσποι­να Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία. Στο ίδιο στάδιο θα γίνει και ο τελικός της διοργάνωση­ς, στις 15 Ιουλίου. [SID:11522044]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece