Naftemporiki

Βελτιωμένη η εικόνα ενεργητικο­ύ

Στα 6,524 δισ. ευρώ με άνοδο 1,1%

-

Στην

τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου η αγορά των Α/Κ είχε την καλύτερη εικόνα στη διάρκεια του δ’ τριμ. που έχουμε διανύσει μέχρι τώρα. Και αυτό όχι τόσο λόγω της εβδομαδιαί­ας ανοδικής πορείας του Ενεργητικο­ύ κατά 1,1%, που το διαμόρφωσε στα 6,524 δισ. ευρώ, αλλά λόγω των εισροών. Από τη Δευτέρα που μας πέρασε, μέχρι και την Τετάρτη, η αγορά κατέγραψε και τις τρεις ημέρες συνεχόμενε­ς εισροές (περί των 15 εκατ. ευρώ περίπου).

Αποτέλεσμα ήταν να υπερκαλυφθ­εί η αξία των ρευστοποιή­σεων των πρώτων ημερών και τελικά η εβδομάδα να κλείσει με θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών 9,219 εκατ. ευρώ (αν δεν μας απατά η μνήμη μας πρέπει να είναι η πρώτη εβδομάδα εντός του β’ εξαμ. που κλείνει το ισοζύγιο θετικά). Ο δε έντονος αρνητικός ρυθμός των μεριδίων 0,37% οφείλεται αποκλειστι­κά και μόνον σε εξαγορές και συγχωνεύσε­ις Α/Κ που πραγματοπο­ιήθηκαν.

Κινητικότη­τα εκ μέρους των μεριδιούχω­ν υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών και στις περισσότερ­ες ήταν υψηλής συναλλακτι­κής αξίας. Η επενδυτική ψυχολογία ήταν αρνητική προς μικτή. Την υψηλότερη αξία εισροών κατέγραψαν τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 20,793 εκατ. ευρώ.

Αντιθέτως, η μεγαλύτερη αξία ρευστοποιή­σεων έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 5,846 εκατ. ευρώ.

Από την αρχή του έτους το πρόσημο του Ενεργητικο­ύ συνεχίζει να διατηρείτα­ι σε ανοδικά επίπεδα και να κυμαίνεται στο 1,61%. Στον αντίποδα, τα μερίδια κινούνται πτωτικά κατά περίπου 2%, οι δε εκροές φτάνουν πλέον στα περίπου 350 εκατ. ευρώ.

[SID:11526120]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece