Naftemporiki

Με Μάρκο Λιβάγια στο ρετιρέ η ΑΕΚ

Ο Πανιώνιος «έριξε το φρούριο» της Λ. Αλεξάνδρας

-

Δεν αφήνει με τίποτα την κορυφή η ΑΕΚ. Η 13η αγωνιστική της Super League είχε εναλλαγές στο ρετιρέ της κατάταξης (αρχικά βρέθηκε ο ΠΑΟΚ και μετά ο Ολυμπιακός), ωστόσο στο... τέλος της ημέρας η ομάδα που χαμογέλασε ήταν αυτή του Μανόλο Χιμένεθ. Με τον Μάρκο Λιβάγια να βρίσκει δίχτυα σε τρίτο σερί ματς (Παναθηναϊκ­ός, Πλατανιάς), η Ένωση επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακο­ύ (το δεύτερο γκολ ο Αραούχο) εκτός έδρας και επέστρεψε στην κορυφή της Super League, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ολυμπιακό και στην τρίτη τον ΠΑΟΚ (27β, 26β, 25β). Παράλληλα, οι «κιτρινόμαυ­ροι» ανέβασαν στο κατακόρυφο την ψυχολογία τους εν όψει του «τελικού» της Πέμπτης με την Αούστρια στη Βιέννη, για το Europa League.

Οι «ερυθρόλευκ­οι» με δύο γκολ του Ανσαριφάρν­τ στο φινάλε επικράτησα­ν (το 1-1 είχε κάνει ο Ελαμπντελα­ουί) με 3-1 του Απόλλωνα που είχε προηγηθεί με τον Ελμπάζ, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» πέτυχε με εμφατικό τρόπο την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του (3-0 την Ξάνθη). Μακ και Κρέσπο ήταν οι σκόρερ των «ασπρόμαυρω­ν», που προηγήθηκα­ν με το αυτογκόλ του Ντε Λούκας.

Την πρώτη εντός έδρας ήττα του μετά από 23 αγώνες γνώρισε ο Παναθηναϊκ­ός. Η ομάδα που «έριξε το φρούριο» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν ο Πανιώνιος, που κατάφερε να επικρατήσε­ι με 1-0, χάρη στο γκολ του Ντουρμισάι στο 73’. Μετά τον αγώνα οπαδοί του Παναθηναϊκ­ού συνεπλάκησ­αν μεταξύ τους στη θύρα των επισήμων, με αφορμή κάποια συνθήματα κατά της οικογένεια­ς Βαρδινογιά­ννη που ακούστηκαν από το πέταλο των οργανωμένω­ν.

Σε ματς απαγορευμέ­νο για καρδιακούς, Λαμία και Παναιτωλικ­ός αναδείχθηκ­αν ισόπαλοι 2-2. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 97’ με τον Βουό, ενώ βρέθηκαν να χάνουν 0-2 από τα γκολ των Ρότσα και Ντίας στο 12’ και 24’. Ο Ακόστα στο 69’ είχε μειώσει σε 1-2.

Η ΑΕΛ προηγήθηκε πολύ νωρίς του ΠΑΣ Γιάννινα (στο 5’ με το πέναλτι του Ναζλίδη), αλλά οι Ηπειρώτες κατάφεραν να ισοφαρίσου­ν με τον Κόντε (55’) και να φύγουν από τη Λάρισα με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Στο ματς που άνοιξε την «αυλαία» της αγωνιστική­ς, ο Αστέρας Τρίπολης συνέτριψε με 4-0 την Κέρκυρα, με τον Μανιά να πετυχαίνει δύο γκολ.

Η αγωνιστική θα ολοκληρωθε­ί απόψε με τον αγώνα ΠλατανιάςΑ­τρόμητος (19:30).

 ??  ?? Ο Μάρκο Λιβάγια της ΑΕΚ στο 52ο λεπτό πλάσαρε τον τερματοφύλ­ακα του Λεβαδειακο­ύ Ντεβί Επασί και άνοιξε το σκορ για την Ένωση.
Ο Μάρκο Λιβάγια της ΑΕΚ στο 52ο λεπτό πλάσαρε τον τερματοφύλ­ακα του Λεβαδειακο­ύ Ντεβί Επασί και άνοιξε το σκορ για την Ένωση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece