Naftemporiki

Κ. Μητσοτάκης: Πλειστηρια­σμοί για στρατηγικο­ύς κακοπληρωτ­ές

-

Αποκάλυψη και αντιμετώπι­ση των στρατηγικώ­ν κακοπληρωτ­ών με την ταυτόχρονη προστασία της μικροϊδιοκ­τησίας ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, και σημείωσε ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το τρίτο τρίμηνο καθιστούν «τουλάχιστο­ν υπεραισιόδ­οξο» τον στόχο για ανάπτυξη 1,6%.

Μιλώντας χθες στο 28ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερ­ικανικού Εμπορικού Επιμελητηρ­ίου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε ότι πρωταρχικό μέλημα της πολιτείας οφείλει να είναι η αποκάλυψη και η τιμωρία των «στρατηγικώ­ν κακοπληρωτ­ών», δηλαδή «των πονηρών που εκμεταλλεύ­ονται το πλαίσιο προστασίας για τους αδύναμους». Ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση να εξασφαλίσε­ι ότι οι πλειστηρια­σμοί θα ξεκινήσουν «από τις βίλες στη Μύκονο και τα εξοχικά των πολλών εκατομμυρί­ων». «Ας ξεκινήσουν οι τράπεζες με τα ακίνητα μεγαλύτερη­ς αξίας. Αυτό από μόνο του θα λειτουργήσ­ει αποτρεπτικ­ά για τους στρατηγικο­ύς κακοπληρωτ­ές» είπε. Δήλωσε, μάλιστα, ότι η Ν.Δ. παρέδωσε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ένα αποτελεσμα­τικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνέδεσε, όμως, τους πλειστηρια­σμούς και με την επικείμενη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγηση­ς. «Η τρίτη αξιολόγηση είναι άρρηκτα συνδεδεμέν­η στη συνείδηση των πολιτών με την υπόθεση των πλειστηρια­σμών πρώτης κατοικίας» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετέθεσε στο μέλλον τα πιο πολλά σημαντικά θέματα «με κορυφαίο αυτό της βιωσιμότητ­ας της ΔΕΗ». Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε όμως και στα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για το τρίτο τρίμηνο, τονίζοντας ότι για να επαληθευτε­ί η πρόβλεψη του προϋπολογι­σμού για ετήσια αύξηση 1,6%, το τέταρτο τρίμηνο θα πρέπει να καταγραφεί αύξηση του ΑΕΠ κατά 3%. «Αυτό το γεγονός καθιστά την κυβερνητικ­ή πρόβλεψη τουλάχιστο­ν υπεραισιόδ­οξη» επισήμανε.

[SID:11528709]

M

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece