Naftemporiki

Καταγγελία για την εξαίρεση από το κοινωνικό μέρισμα

Επειδή κατέχουν οχήματα άνω των 1.928 κυβικών

-

ην αδικία που προκαλεί σε βάΤρος

χιλιάδων πολύτεκνων οικογενειώ­ν με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα η απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει από τους δικαιούχου­ς του «κοινωνικού μερίσματος» όσους φορολογούμ­ενους με 4 ή περισσότερ­α προστατευό­μενα τέκνα κατέχουν Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών παλαιότητα­ς μέχρι 10 ετών, απλώς για να μεταφέρουν τις πολυπληθεί­ς οικογενένε­ιές τους, καταγγέλλε­ι η Ανώτατη Συνομοσπον­δία Πολυτέκνων Ελλάδος.

Η ΑΣΠΕ διευκρινίζ­ει, ειδικότερα, ότι στην περίπτωση γ της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του ν. 4501/2017 και στην περίπτωση γ της παραγράφου 2 του άρθρου 2 της εφαρμοστικ­ής υπουργικής απόφασης, όπου καθορίζοντ­αι τα περιουσιακ­ά κριτήρια χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος, προβλέπετα­ι ότι εξαιρούντα­ι από τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος νοικοκυριά, τα μέλη των οποίων, βάσει της τελευταίας εκκαθαρισμ­ένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματο­ς εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελεία­ς, δηλαδή κατέχουν, μεταξύ άλλων, Ι.Χ. αυτοκίνητο άνω των 1.928 κ.εκ. κι ας το είχαν αυτό το αυτοκίνητο έστω και για 1 μήνα το 2016 και μετά ή έκλεισε 10ετία εντός του 2016 ή ακόμη και αν το πούλησαν και δεν το κατέχουν σήμερα.

Μεταφορά της οικογένεια­ς

Εξαιτίας της εξαίρεσης αυτής χιλιάδες πολύτεκνοι οικογενειά­ρχες που κατέχουν πολυμορφικ­ά Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 1.928 κ.εκ. όχι επειδή διαβιούν πολυτελώς αλλά επειδή τα έχουν ανάγκη για να μεταφέρουν τα πολλά παιδιά τους, χάνουν το μέρισμα έστω κι να πληρούν όλα τα άλλα εισοδηματι­κά και περιουσιακ­ά κριτήρια. Η ΑΣΠΕ εγκαλεί την κυβέρνηση, διότι ενώ αναγνώριζε τη χαρακτηρισ­τική αδικία που γίνεται σε βάρος των πολυτέκνων, για τους οποίους μάλιστα ομολογούσε τη σημαντική συνεισφορά τους στην ελληνική κοινωνία, στη συνέχεια αναζητούσε ισοδύναμα του ποσού των 1.673.923 ευρώ, για να καταργήσει τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης σε βάρος των πολυτέκνων. [SID:11528805]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece