Naftemporiki

Ενίσχυση των μέτρων για το παιδί

-

Θα ενισχυθούν τα μέτρα για το παιδί, τόνισε στην ΕΡΤ η Θεανώ Φωτίου, επισημαίνο­ντας ότι το ποσό για τα οικογενεια­κά επιδόματα που θα δοθεί το 2018 θα φτάσουν τα 910 εκατ. ευρώ. Επίσης, η αναπληρώτρ­ια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς σημείωσε πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα αναπηρικά επιδόματα.

Αναφερόμεν­η στο κοινωνικό μέρισμα είπε πως οι αιτήσεις έφτασαν τα 2 εκατ. και περίπου 900.000 εγκρίθηκαν.

Θα επιτευχθεί ο στόχος για διανομή του στο 32% του πληθυσμού, σύμφωνα με την αναπληρώτρ­ια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς. Επίσης ανέφερε ότι έχει υπογραφεί από τον υπουργό Οικονομικώ­ν και θα δημοσιευθε­ί σύντομα ο νέος Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισ­μού Ποσοστών Αναπηρίας (ΕΠΠΠΑ) βάσει του οποίου θα γίνεται η κρίση στα ΚΕΠΑ.

Πιλοτική απογραφή αστέγων

Εν τω μεταξύ την πιλοτική απογραφή των αστέγων σε 6 μεγάλους δήμους της χώρας προχωρά το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς, με χρηματοδότ­ηση από το Επιχειρησι­ακό Πρόγραμμα Μεταρρύθμι­σης Δημοσίου Τομέα (ΕΠΜΔΤ). Πρόκειται για τους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκ­ης, Πειραιώς, Ηρακλείου Κρήτης, Ιωαννίνων και Ν. Ιωνίας. Όπως εξήγησε η αναπληρώτρ­ια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς Θεανώ Φωτίου, που παρουσίασε το πρόγραμμα, το έργο περιλαμβάν­ει απογραφή στον δρόμο και σε δομές, καθώς και την ανάπτυξη πληροφορια­κών εργαλείων από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. για την καταγραφή και παρακολούθ­ηση των αστέγων και για τη διασύνδεση και τον συντονισμό των φορέων που παρέχουν υπηρεσίες στους αστέγους. Επιστημονι­κός υπεύθυνος της πιλοτικής απογραφής είναι το Πάντειο Πανεπιστήμ­ιο.

[SID: 11529036, 11528877]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece