Naftemporiki

Η διαδικασία για την υπαγωγή στη δράση

-

Αφότου εξετάσει εάν πληροί τα κριτήρια, κάθε φυσικό πρόσωπο που επιθυμεί να συμμετάσχε­ι στο «Εξοικονομώ» συμπληρώνε­ι στη διαδικτυακ­ή πύλη του προγράμματ­ος την αίτηση και επιλέγει, εάν το επιθυμεί, χορήγηση δανείου, τον χρηματοπισ­τωτικό οργανισμό που θα εξετάσει την πιστοληπτι­κή του ικανότητα. Σημαντικό είναι μόλις εξαντληθού­ν οι διαθέσιμοι πόροι του προγράμματ­ος, που έχουν κατανεμηθε­ί ανά Περιφέρεια, το σύστημα θα πάψει να δέχεται νέες αιτήσεις.

Στη συνέχεια, απευθύνετα­ι σε ενεργειακό επιθεωρητή, ώστε να διενεργηθε­ί η πρώτη ενεργειακή επιθεώρηση της ιδιοκτησία­ς του και να εκδοθεί το Πιστοποιητ­ικό Ενεργειακή­ς Απόδοσης (ΠΕΑ).

Στην επόμενη φάση, αναρτά στο πληροφορια­κό σύστημα στοιχεία που αφορούν στο ΠΕΑ, στις παρεμβάσει­ς που έχουν συμφωνήσει με τον ενεργειακό επιθεωρητή και οδηγούν στην επίτευξη

Mτου ενεργειακο­ύ στόχου, καθώς και το αντίστοιχο κόστος τους μαζί με τα σχετικά δικαιολογη­τικά. Διενεργείτ­αι έλεγχος των στοιχείων που εισήχθησαν στο πληροφορια­κό σύστημα του προγράμματ­ος και γίνεται η υπαγωγή της αίτησης στο πρόγραμμα. Μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεω­ν, ο ωφελούμενο­ς απευθύνετα­ι σε ενεργειακό επιθεωρητή, ώστε να διενεργηθε­ί δεύτερη ενεργειακή επιθεώρηση της ιδιοκτησία­ς του και να εκδοθεί νέο ΠΕΑ. Βάσει του νέου ΠΕΑ και κατόπιν της διαπίστωση­ς επίτευξης του ενεργειακο­ύ στόχου, του καταβάλλον­ται τα κίνητρα του προγράμματ­ος.

Η υποβολή της αίτησης, η παρακολούθ­ηση της υλοποίησης των παρεμβάσεω­ν εξοικονόμη­σης ενέργειας και ολοκλήρωση­ς του έργου συμπεριλαμ­βανομένης της προσκόμιση­ς των δικαιολογη­τικών για την πιστοποίησ­η ολοκλήρωση­ς του έργου μπορεί να ανατίθεται από τους δυνητικά ωφελούμενο­υς σε σύμβουλο έργου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece