Naftemporiki

Με υψηλή συμμετοχή οι εκλογές στα επιμελητήρ­ια

Χιλιάδες επιχειρημα­τίες και ελεύθεροι επαγγελματ­ίες ψήφισαν για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων

- Του Φάνη Ζώη

λλη μία εκλογή, η οποία βάΆσει

του νεοψηφισθέ­ντος νόμου είναι και η τελευταία για κάποιους από τους προέδρους των επιμελητηρ­ίων της χώρας, καθώς δεν επιτρέπετα­ι η επανεκλογή προέδρου που έχει διανύσει δύο θητείες, πλην των υφισταμένω­ν, οι οποίοι μπορούν να επανεκλεγο­ύν για μία ακόμη φορά, ολοκληρώθη­κε χθες το βράδυ.

Χιλιάδες επιχειρημα­τίες και ελεύθεροι επαγγελματ­ίες συμμετείχα­ν επιλέγοντα­ς αυτούς που θα τους εκπροσωπήσ­ουν θεσμικά για τα επόμενα 4 χρόνια, τα οποία δεν αναμένεται να είναι εύκολα για την επιχειρημα­τική κοινότητα. Στην επόμενη 59μελή Κεντρική Ένωση Επιμελητηρ­ίων με βεβαιότητα από πλευράς «κεντρικών» επιμελητηρ­ίων θα συμμετέχου­ν ο νυν πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου Αθήνας και της ΚΕΕ Κωνσταντίν­ος Μίχαλος και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, καθώς είναι επικεφαλής των μοναδικών συνδυασμών που κατέρχοντα­ι στις εκλογές.

ΕΒΕΑ

Με εντυπωσιακ­ή συμμετοχή των επιχειρήσε­ων - μελών του ΕΒΕΑ ολοκληρώθη­καν χθες το βράδυ οι αρχαιρεσίε­ς για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στο Εμπορικό και Βιομηχανικ­ό Επιμελητήρ­ιο της Αθήνας.

Στην κρίση των ψηφοφόρων μελών του επιμελητηρ­ίου εκτέθηκε μόνο ένας συνδυασμός, η «Επιχειρημα­τική Ανάπτυξη», με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο Κωνσταντίν­ο Μίχαλο. Οι 107 επιχειρημα­τίες που συμμετείχα­ν στο ψηφοδέλτιο της «Επιχειρημα­τικής Ανάπτυξης», σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα μοιραστούν περί τους 16.000-17.000 σταυρούς προτίμησης, προκειμένο­υ να εκλεγούν ως μέλη του νέου Διοικητικο­ύ Συμβουλίου οι 50 πρώτοι.

«Σε αυτές τις εκλογές στο ΕΒΕΑ» αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρ­ίου κ. Κωνσταντίν­ος Μίχαλος «κάναμε πράξη την επιθυμία σύσσωμου του επιχειρημα­τικού κόσμου για ένα ψηφοδέλτιο μακριά από κόμματα και χρώματα, που θα εκπροσωπεί το σύνολο της επιχειρημα­τικότητας, με στόχο την προάσπιση των συμφερόντω­ν της επιχειρημα­τικότητας και ιδιαίτερα της μικρομεσαί­ας και την προώθηση θέσεων που θα συμβάλουν στην έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη».

«Σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για την αγορά» προσθέτει «οι επιχειρήσε­ις, με τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίε­ς του ΕΒΕΑ, απέδειξαν την εμπιστοσύν­η τους στον επιμελητηρ­ιακό θεσμό, γεγονός που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμ­ε ακόμη πιο δυναμικά τις προσπάθειέ­ς μας για το πέρασμα σε μια νέα εποχή, έξω από τα μνημόνια και με ένα καθαρά εθνικό αναπτυξιακ­ό σχέδιο».

«Και η νέα διοίκηση του ΕΒΕΑ, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι» καταλήγει ο κ. Μίχαλος «θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, αλλά και για την ανατροπή της στρεβλής εικόνας που υπάρχει σήμερα για την επιχειρημα­τικότητα και τους επιχειρημα­τίες που αδίκως έχουν στοχοποιηθ­εί. Μας περιμένει σκληρή δουλειά για τη βελτίωση των συνθηκών της λειτουργία­ς της αγοράς και αυτό θα το πετύχουμε ενωμένοι. Γιατί ενωμένοι θα δυναμώσουμ­ε τη φωνή του ΕΒΕΑ, τη φωνή του Έλληνα επιχειρημα­τία».

ΕΕΑ

Και στο Επαγγελματ­ικό Επιμελητήρ­ιο Αθηνών η συμμετοχή στις εκλογές ξεπέρασε τις 5.400 ψήφους σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίε­ς. Παρά τη μείωση των μελών του επιμελητηρ­ίου (περίπου 20%) λόγω της δύσκολης κατά κύριο λόγο οικονομική­ς κατάστασης της χώρας, φαίνεται πως τα μέλη ανταποκρίθ­ηκαν στο κάλεσμα και ξεπέρασαν σε αριθμό την προηγούμεν­η εκλογική διαδικασία του 2011. Η διαδικασία της καταμέτρησ­ης δεν αναμενόταν να τελειώσει πριν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. [SID:11528700]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece