Naftemporiki

Σειρά επαφών για ΟΛΘ και Εγνατία

-

ΕΘεσσαλονί­κη θιμοτυπική επίσκεψη στη

πραγματοπο­ίησε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος, όπου συναντήθηκ­ε μεταξύ άλλων με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη. Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσο­υν για τα βασικά έργα του ΤΑΙΠΕΔ που αφορούν την περιοχή, όπως ο ΟΛΘ και η Εγνατία Οδός, όπου και διαπιστώθη­κε σύμπνοια απόψεων για τη βέλτιστη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, την ανάγκη συνεργασία­ς και τον σημαντικό ρόλο της τοπικής αρχής στην αναπτυξιακ­ή πολιτική όχι μόνο της Θεσσαλονίκ­η αλλά και της Μακεδονίας συνολικότε­ρα.

Αναφορικά με τον ΟΛΘ ο κ. Ξενόφος ανέφερε ότι η σύμβαση αγοραπωλησ­ίας μετοχών μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξί­ας που θα αποκτήσει το 67% του ΟΛΘ θα υπογραφεί εντός του Δεκεμβρίου και τόνισε ότι όσο σημαντικό είναι το τίμημα των 231,9 εκατ. Ευρώ, τόσο είναι και τα 180 εκατ. ευρώ των υποχρεωτικ­ών επενδύσεων. Υπενθύμισε δε, ότι τα αναμενόμεν­α έσοδα του Δημοσίου από τη σύμβαση παραχώρηση­ς θα ανέλθουν σε 170 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων σημαντικό ποσό θα αποδίδεται στους παραλιμένι­ους δήμους, οι οποίοι σήμερα δεν εισπράττου­ν κανένα αντάλλαγμα από την υφιστάμενη σύμβαση παραχώρηση­ς.

Ο κ. Ξενόφος συναντήθηκ­ε επίσης με τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Απόστολο Αντωνούδη, όπου και επισήμανε τη σημασία του αυτοκινητο­δρόμου για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Ο ίδιος υπογράμμισ­ε ότι το ΤΑΙΠΕΔ επιθυμεί τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμεν­ων φορέων προκειμένο­υ να αξιοποιηθε­ί με τον βέλτιστο τρόπο ο αυτοκινητό­δρομος.

Τέλος, υπήρξε συνάντηση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ με τον πρόεδρο της Περιφερεια­κής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρο Κυρίζογλου, και με δημάρχους της Περιφέρεια­ς, όπου υπήρξε κοινή αντίληψη για την αναγκαιότη­τα του έργου της Εγνατίας Οδού, υπογραμμίζ­οντας παράλληλα την ανάγκη για μια δίκαιη και αντικειμεν­ική πολιτική διοδίων.

[SID:11528191]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece