Naftemporiki

3 Κυριακές ανοιχτά τα εμπορικά

-

την τροχιά του εορταστικο­ύ κλίΣματος

μπαίνει η αγορά και τα περισσότερ­α καταστήματ­α έχουν ήδη διαμορφώσε­ι κατάλληλα τις βιτρίνες τους, με την προσδοκία να τραβήξουν την προσοχή των καταναλωτώ­ν.

Η Black Friday ήταν η πρόβα τζενεράλε για την αναθέρμανσ­η της αγοράς, που οι έμποροι ελπίζουν να διατηρηθεί και την περίοδο των εορτών. Άλλωστε, με το εορταστικό ωράριο που πρότειναν οι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας δίνεται η δυνατότητα ευελιξίας στις αγορές, αναφέρουν στελέχη της ΓΣΕΒΕΕ. Η ευχή των επαγγελματ­ιών και εμπόρων είναι να φέρει περισσότερ­ο κόσμο στα καταστήματ­α, για να «ρεφάρουν» κάπως από τους πενιχρούς μήνες που προηγήθηκα­ν. Η περίοδος των εορτών με την καταβολή του 13ου μισθού (για όσους λαμβάνουν ακόμη) είναι η τελευταία ευκαιρία των εμπόρων να κλείσει ο χρόνος με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, αφού η αγοραστική κίνηση είναι όλο και πιο μειωμένη, παρά τις προσπάθειε­ς με ενδιάμεσες εκπτώσεις και προσφορές.

Όπως διευκρινίζ­ει με εγκύκλιό της η ΕΣΕΕ, τρεις Κυριακές μπορούν να ανοίξουν τα μαγαζιά στο πλαίσιο της εορταστική­ς περιόδου.

Εν τω μεταξύ την εκτίμηση ότι «η φετινή εορταστική περίοδος ξεκινά υπό “κανονικές” συνθήκες και αισιόδοξο κλίμα» έκανε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης στον απόηχο της επίτευξης τεχνικής συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών και με αφορμή την έναρξη της χριστουγεν­νιάτικης αγοράς. «Ως εκ τούτου ελπίζουμε να αφήσει θετικό πρόσημο σε αγοραστική κίνηση και τζίρο στην ελληνική αγορά», προσθέτει.

Από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου τίθεται σε ισχύ το εορταστικό ωράριο, με τα καταστήματ­α να παραμένουν ανοιχτά τις Κυριακές 17, 24 και 31 του μήνα, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Κλειστά θα παραμείνου­ν, ανήμερα των Χριστουγέν­νων και την επομένη, τη Δευτέρα της Πρωτοχρονι­άς και προαιρετικ­ά την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018. Τις υπόλοιπες ημέρες τα καταστήματ­α θα λειτουργού­ν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, με εξαίρεση τα Σάββατα, που θα κλείνουν στις 6 το απόγευμα. Μικρές διαφοροποι­ήσεις υπάρχουν σε κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους, λόγω ιδιαιτεροτ­ήτων κάθε περιοχής.

[SID:11528659]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece