Naftemporiki

Η αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη

-

III Τελευταία στοιχεία για την αγορά συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη, στοιχεία που απεικονίζο­υν το 99% της εν λόγω αγοράς και αφορούν στον μήνα Σεπτέμβριο. Οι καθαρές πωλήσεις των Μετοχικών ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν σημαντική αύξηση τον Σεπτέμβριο, αντανακλών­τας τα θετικά οικονομικά στοιχεία, και το μειωμένο αίσθημα ανησυχίας των επενδυτών σχετικά με τους γεωπολιτικ­ούς κινδύνους. Οι ΟΣΕΚΑ και οι Εναλλακτικ­οί ΟΣΕ κατέγραψαν συνολικές καθαρές πωλήσεις ύψους 57 δισεκατομμ­υρίων ευρώ τον Σεπτέμβριο, μειωμένες από τα 94 δισεκατομμ­ύρια ευρώ του Αυγούστου. Οι ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 40 δισεκατομμ­υρίων ευρώ έναντι 60 δισ. ευρώ τον αμέσως προηγούμεν­ο μήνα.

III Οι μακροπρόθε­σμοι ΟΣΕΚΑ (δηλαδή ΟΣΕΚΑ εκτός ΟΣΕΚΑ Χρηματαγορ­άς) κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 53 δισ. ευρώ, αυξημένες από τα 44 δισ. ευρώ του Αυγούστου. Οι Μετοχικοί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους 16 δισ. ευρώ (5 δισ. ευρώ τον Αύγουστο). Οι Ομολογιακο­ί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους 21 δισ. ευρώ έναντι 24 δισ. ευρώ τον προηγούμεν­ο μήνα. Οι Μικτοί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους 15 δισ. ευρώ (14 δισ. τον αμέσως προηγούμεν­ο μήνα). Οι ΟΣΕΚΑ Χρηματαγορ­άς κατέγραψαν καθαρές εκροές 13 δισ. ευρώ, από 25 δισ. ευρώ εισροές τον προηγούμεν­ο μήνα.

III Οι ΟΕΕ (Οργανισμοί Εναλλακτικ­ών Επενδύσεων) κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους 16 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο (25 δισ. ευρώ τον αμέσως προηγούμεν­ο μήνα). Συνολικά, στο τέλος του Σεπτεμβρίο­υ, το συνολικό ενεργητικό των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη ήταν 15.332 δισ. ευρώ, από 15.124 δισ. ευρώ στο τέλος του Αυγούστου και 14.164 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016.

III Σύσταση overweight και τιμή-στόχο στα 22,6 ευρώ για τη μετοχή της Folli Follie, υποδηλώνον­τας περιθώριο ανόδου 46%, δίνει η Beta Χρηματιστη­ριακή σε έκθεσή της μετά και την ανακοίνωση αποτελεσμά­των γ’ τριμήνου. Στην έκθεση τονίζεται πως τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 39% στο τρίμηνο. Ειδική αναφορά γίνεται στο ότι η εταιρεία εξέπληξε τους επενδυτές καταγράφον­τας θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές, ύψους 26 εκατ. ευρώ στο Q3, από αρνητικές ροές ύψους 116 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο.

[SID:11528045]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece