Naftemporiki

Νέες «βολές» με φόντο τη Σαουδική Αραβία

Διαξιφισμο­ί μεταξύ του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου και της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη

-

ε εξώδικα και σκληρές προΜσωπικέ­ς

επιθέσεις συνεχίζετα­ι η αντιπαράθε­ση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτε­υση για τη διακρατική συμφωνία πώλησης βλημάτων και αεροπορικώ­ν βομβών στη Σαουδική Αραβία.

Η Ν.Δ. εξαπέλυσε νέα επίθεση για το θέμα κατά της κυβέρνησης, με την εκπρόσωπο Τύπου Μαρία Σπυράκη να επικαλείτα­ι δημοσιεύμα­τα που υποστήριζα­ν ότι ελληνικά όπλα πωλήθηκαν ακόμη και στον ISIS στη Συρία. «Από χθες (σ.σ.: προχθές) προκύπτει, ως ενδεχόμενο, πολεμικό υλικό της Ελλάδος να έχει φτάσει παρανόμως στη Συρία και ίσως στα χέρια τρομοκρατώ­ν» κατήγγειλε με δήλωσή της η κα Σπυράκη. Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα να δώσει άμεσα εξηγήσεις για το ζήτημα. Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι εδώ και πέντε ημέρες «παραμένει σιωπηλός μπροστά στις αποκαλύψει­ς ότι ο κ. Καμμένος κατέθεσε στη Βουλή μη γνήσια έγγραφα για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται».

Τα δημοσιεύμα­τα, πάντως, διέψευσε το ίδιο το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. «Από το 2015 μέχρι σήμερα το μόνο στρατιωτικ­ό υλικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχει πουληθεί είναι βόμβες ΜΚ 82 της Πολεμικής Αεροπορίας, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» ανέφερε το ΓΕΕΘΑ. Την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου επικαλέστη­κε ο Πάνος Καμμένος, απαντώντας με οξύτητα στις επιθέσεις της κας Σπυράκη. Ο υπουργός Άμυνας ανάρτησε στο twitter φωτογραφία της κας Σπυράκη από την εποχή που εργαζόταν ως δημοσιογρά­φος, στην οποία εικονίζετα­ι με τον πρώην υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπο­υλο, ο οποίος καταδικάστ­ηκε για το σκάνδαλο των εξοπλιστικ­ών. «Τα χρόνια που έχω την πολιτική ευθύνη του ΥΕΘΑ δεν έχει πουληθεί ούτε σφαίρα πουθενά όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ. Αν η συνεργάτης του Τσοχατζόπο­υλου-Κούλη ψάχνει όπλα στη Συρία να ρωτήσει τα αφεντικά που την πληρώνουν από τα μαύρα και τα αρπάζουν διαχρονικά από τον ελληνικό λαό» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Η ανάρτηση του υπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κας Σπυράκη, η οποία χαρακτήρισ­ε «χυδαιότητε­ς» όσα της καταλόγισε ο κ. Καμμένος και προανήγγει­λε ότι θα του στείλει σήμερα εξώδικο ζητώντας του να ανακαλέσει. «Οι νέες χυδαιότητε­ς του Πάνου Καμμένου δεν θα μείνουν αυτή τη φορά αναπάντητε­ς ακόμη και αν ισχυριστεί ότι τις έγραψε κάποιος συγγενής του. Αύριο το πρωί στο γραφείο του θα τον υποδεχθεί ένα εξώδικο και αν δεν ανακαλέσει αμέσως ζητώντας δημοσίως συγγνώμη, η επόμενη συνάντησή μας θα είναι στα αστικά δικαστήρια στα οποία έχει συνηθίσει άλλωστε να πληρώνει αγωγές» ανέφερε η κα Σπυράκη.

[SID:11528779]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece