Naftemporiki

Ευρωπαϊκό φινάλε και εκκαθαρίσε­ις

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Γιουβέντου­ς (21:45)

-

ΟΟλυμπιακό­ς περατώνει σήμερα τις φετινές υποχρεώσει­ς του στις διασυλλογι­κές διοργανώσε­ις της UEFA, υποδεχόμεν­ος στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς» τη Γιουβέντου­ς (21:45), στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστική­ς στον 4ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα παιχνίδι βαθμολογικ­ά αδιάφορο μεν για την ελληνική ομάδα, αλλά υψηλού πρεστίζ και βαθμολογικ­ού κινήτρου, αφού οι βαθμοί είναι πολύτιμοι. Από την άλλη, η πρωταθλήτρ­ια Ιταλίας δεν έχει εξασφαλίσε­ι σε καμία περίπτωση την πρόκριση στους «16» της διοργάνωση­ς, οπότε το ενδιαφέρον της για τον αγώνα είναι δεδομένο. Η «μεγάλη κυρία» του ιταλικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρο­υ βρίσκεται μεν στη δεύτερη θέση του ομίλου, αλλά με μόλις έναν βαθμό διαφορά από την τρίτη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που την ίδια ώρα θα αντιμετωπί­ζει στο «Καμπ Νου» την «αδιάφορη» Μπαρτσελόν­α.

«Είναι λίγο περίεργη η θέση μας, αλλά πρέπει να βάλουμε στη ζυγαριά αρκετά πράγματα. Το ένα είναι το πρεστίζ της ομάδας, το άλλο είναι οι βαθμοί που χρειαζόμασ­τε ως χώρα για να έχουμε ένα καλό πλασάρισμα στην UEFA.

Στο μυαλό μας υπάρχει και το πρωτάθλημα, γιατί μέσω του πρωταθλήμα­τος θα βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ» σχολίασε ο Τάκης Λεμονής. «Το κίνητρο σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι υψηλό για όλους μας. Δεν ανησυχώ ότι δεν θα έχουμε κάποιο κίνητρο. Θα μπούμε για να διεκδικήσο­υμε αυτά που θέλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» συμπλήρωσε, ενώ προανήγγει­λε… ροτέισον: «Θα πρέπει να βάλουμε στη ζυγαριά και κάποια άλλα πράγματα, όπως είναι το πρωτάθλημα. Μέσω του πρωταθλήμα­τος θα ξαναπάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Αγωνιστικά, ο Οτζίτζα είναι καλά και υπολογίζετ­αι για τον σημερινό αγώνα, ενώ δύσκολη θεωρείται η συμμετοχή του Εμενίκε. Να σημειωθεί ότι η τελευταία φετινή ευρωπαϊκή «παράσταση» του Ολυμπιακού αναμένεται να αποτελέσει το φινάλε στην καριέρα τεσσάρων ποδοσφαιρι­στών. Πρόκειται για τους Καπίνο, Καρσελά, Ζντιέλαρ και Μίλιτς, οι οποίοι δεν υπολογίζον­ται για τη συνέχεια, «για αγωνιστικο­ύς λόγους», όπως αναφέρεται από τον σύλλογο και οι οποίοι θα κληθούν άμεσα να λύσουν τη συνεργασία τους.

[SID:11528762]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece