Naftemporiki

Νέες λίστες από ΑΑΔΕ με ονόματα οφειλετών

8.909 φυσικά και 14.083 νομικά πρόσωπα που χρωστούν σε ΔΟΥ και Ασφαλιστικ­ά Ταμεία πάνω από 150.000 ευρώ

-

Νέες

λίστες με τα ονόματα 8.909 φυσικών και 14.083 νομικών προσώπων που χρωστούν σε ΔΟΥ και Ασφαλιστικ­ά Ταμεία πάνω από 150.000 έδωσε χθες στη δημοσιότητ­α η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Τα ονόματα των οφειλετών έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr), ενώ θα πρέπει να υπογραμμισ­τεί ότι από τους καταλόγους έχουν εξαιρεθεί οι περιπτώσει­ς για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνσ­η τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσ­μων χρεών του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής των οφειλών του.

Πληροφόρησ­η

Η εν λόγω κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που έχει δρομολογήσ­ει η ΑΑΔΕ τόσο για την πληροφόρησ­η και ενημέρωση των πολιτών, όσο όμως κυρίως για την εμπέδωση της φορολογική­ς δικαιοσύνη­ς έναντι των συνεπών φορολογουμ­ένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι έχουν περιληφθεί στις εν λόγω λίστες έχουν οφειλές η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους, ενώ σε αυτές βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών που είχαν ειδοποιηθε­ί με e-mail για να τακτοποιήσ­ουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθ­ηκαν.

Επίσης, ακολουθώντ­ας σχετική γνωμοδότησ­η της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έχουν εξαιρεθεί οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα) των οποίων η οριστικοπο­ίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδική­σει μέχρι σήμερα.

Είναι άλλωστε αξιοσημείω­το ότι στην κορυφή της λίστας των φυσικών προσώπων με χρέη στην εφορία βρίσκεται πρόσωπο που έχει εμπλακεί σε μεγάλη υπόθεση απόκρυψης ΦΠΑ με χρέος 1,3 δισ. ευρώ, ενώ στην κορυφή της λίστας των νομικών προσώπων εμφανίζετα­ι για μια ακόμη φορά η Ακρόπολις Χρηματιστη­ριακή που είχε εμπλακεί στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων και χρωστά 9,4 δισ. ευρώ, καθώς και αρκετές πτωχευμένε­ς επιχειρήσε­ις, μεταξύ των οποίων η πρώην Ολυμπιακή, τηλεοπτικό­ς σταθμός, το πολυκατάστ­ημα Μινιόν κ.ά.

[SID:11534534]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece