Naftemporiki

Συνάντηση για την ΑΕΝ Ασπροπύργο­υ

-

Ζλειτουργί­α ητήματα που αφορούν τη

της ΑΕΝ Ασπροπύργο­υ έθεσαν στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δύο εκπρόσωποι του Δ.Σ. των σπουδαστών, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο υπουργείο. Οι εκπρόσωποι των σπουδαστών ζήτησαν προσλήψεις μονίμων καθηγητών και ναυτοδιδασ­κάλων, προμήθεια των Σχολών με αναλώσιμα και πάσης φύσεως εξοπλισμό και αναφέρθηκα­ν στο ζήτημα της σίτισης, των τιμών του νέου κυλικείου, καθώς και στην έλλειψη συγγραμμάτ­ων για κάποια από τα μαθήματα. Σημείωσαν τις δυσκολίες με τη συγκοινωνί­α και τη δωρεάν μετακίνησή τους και τις δυσκολίες με το εκπαιδευτι­κό ταξίδι. Επιπλέον αυτών, οι σπουδαστές ζήτησαν την ενσωμάτωση των θεωρητικών μαθημάτων της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστι­κών Μέσων στα προγράμματ­α των ΑΕΝ.

Ο κ. Κουρουμπλή­ς απάντησε ότι μετά την κατάργηση των οργανικών θέσεων των καθηγητών από τις προηγούμεν­ες κυβερνήσει­ς, το υπουργείο καλύπτει τα κενά με τις προσλήψεις ωρομισθίων οι οποίες φέτος ήταν αυξημένες κατά 20%. Σημείωσε ότι από το 2009 δεν είχε γίνει πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτι­κού προσωπικού και ότι το 2016 βγήκε προκήρυξη για 17 θέσεις εκπαιδευτι­κού προσωπικού («Ναυτοδάσκα­λοι») στις ΑΕΝ. Όπως είπε, την άνοιξη του 2017 υπεγράφη η πρόσληψή τους, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιώ­ν επιλογής τους.

Ευχές στους ναυτικούς

Στο μεταξύ, με την ευκαιρία γιορτής του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών, o ΥΕΝ τους ευχήθηκε, προσωπική και οικογενεια­κή υγεία και ευημερία.

«Η κυβέρνηση, αναγνωρίζο­ντας τη συμβολή της ελληνικής ναυτοσύνης στην ανάπτυξη και στην ευημερία της χώρας, μόλις πρόσφατα ψήφισε νέο νόμο, ο οποίος αναγνωρίζε­ι και επεκτείνει τα εργασιακά δικαιώματα των ναυτικών. Επίσης δρομολόγησ­ε περισσότερ­ους και πιο ποιοτικούς ελέγχους στα πλοία, για να πατάξει τη μαύρη ανασφάλιστ­η εργασία, θεσμοθετών­τας πρόστιμα αντίστοιχα με αυτά που επιβάλλοντ­αι για την ανασφάλιστ­η εργασία στην ξηρά», σημείωσε. [SID:11534206]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece