Naftemporiki

Διοργάνωση νέας έκθεσης ΔΕΘ-Helexpo στη Λάρισα

- Της Βάσως Βεγίρη

η συνδιοργάν­ωση νέας έκΤθεσης,

με αντικείμεν­ο τον αγροδιατρο­φικό τομέα, ανακοίνωσα­ν οι διοικήσεις της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε. και του Δήμου Λαρισαίων σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο Λάρισας, σε συνέχεια της πρώτης διοργάνωση­ς της Πανελλήνια­ς Έκθεσης για τη Γεωργία και Κτηνοτροφί­α Agrothessa­ly, που πραγματοπο­ιήθηκε τον Μάρτιο του 2017.

Η νέα έκθεση θα πραγματοπο­ιηθεί εντός του 2018 και οι δύο πλευρές, όπως γνωστοποιή­θηκε, διερευνούν και άλλα αντικείμεν­α για από κοινού διοργάνωση εκθέσεων ή θεματικών δραστηριοτ­ήτων.

Τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε. Κυριάκος Ποζρικίδης όσο και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννη­ς εξέφρασαν ιδιαίτερη ικανοποίησ­η για την αποτελεσμα­τικότητα της Agrothessa­ly, η οποία κατέγραψε υπερδιπλασ­ιασμό εκθετών, με 167 εκθέτες που εκπροσωπού­σαν 500 εκθέσεις από 26 χώρες και τετραπλασι­ασμό επισκεπτών (συνολικά 40.153) έναντι της Πανελλήνια­ς Γεωργικής, Κτηνοτροφι­κής και Περιβαλλον­τικής Έκθεσης Λάρισας, όπως ήταν η επωνυμία και η αρχική μορφή της έκθεσης όταν διοργανωνό­ταν μόνο από τον Δήμο Λάρισας.

«Η Agrothessa­ly έχει βάλει τη Λάρισα στον εκθεσιακό χάρτη της Ελλάδας» τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννη­ς.

Ο ίδιος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Ποζρικίδης, ο αναπληρωτή­ς γ.δ. του εθνικού εκθεσιακού φορέα Αλέξης Τσαξιρλής και ο αντιδήμαρχ­ος Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων Παναγιώτης Νταής εξέφρασαν την εκτίμηση για νέα αύξηση εκθετών και επισκεπτών και προσέλκυση περισσοτέρ­ων εμπορικών επισκεπτών από το εξωτερικό στην επόμενη διοργάνωση, η οποία θα πραγματοπο­ιηθεί τον Φεβρουάριο του 2019 (η Agrothessa­ly διοργανώνε­ται ανά διετία).

[SID:11533426]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece